Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.12.2023 00:19

64 de străzi și 55 de parcări vor beneficia de iluminat public eficient prin proiectul de...


A A

Modernizare energetică la Târgoviște

Modernizare energetică la Târgoviște

*Investiția, evaluată la 5.000.000 de lei, are ca principal obiectiv reducerea consumului anual de energie primară în iluminatul public cu aproximativ 60%

 

În municipiul Târgoviște, 64 de străzi și 55 de parcări vor fi dotate cu un sistem inovator de iluminat public. Investiția, evaluată la 5.000.000 de lei, are ca principal obiectiv reducerea consumului anual de energie primară în iluminatul public cu aproximativ 60%.

Proiectul, desfășurat în cadrul axei „Iluminat Public – Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”, a obținut o sumă nerambursabilă prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu. Primăria Târgoviște a reușit să acceseze fondurile într-un timp record, având în vedere că sumele alocate la nivel național au fost epuizate în doar 7 minute.

Lungimea rețelei care urmează să fie modernizată în cadrul acestui proiect se ridică la 55.685 de metri, iar planul include instalarea a 1.805 de aparate de iluminat cu tehnologie LED. Acestea vor fi integrate într-un sistem de telegestiune, beneficiind de comunicație wireless la nivelul fiecărui aparat de iluminat.

Un aspect notabil al proiectului este angajamentul pentru eficiență energetică, cu scopul de a reduce impactul asupra mediului și a costurilor aferente iluminatului public. Suma considerabilă investită se va reflecta nu doar în modernizarea infrastructurii, ci și într-un consum mai responsabil de resurse.

Lucrările pentru acest proiect au început în luna septembrie a acestui an, iar termenul de execuție este estimat la 8 luni. Odată finalizat, noul sistem de iluminat public va aduce beneficii semnificative pentru comunitate, asigurând o iluminare mai eficientă și durabilă în aceste zone ale municipiului Târgoviște.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Reabilitarea infrastructurii rutiere continuă să avanseze
Daruri pentru Căminul de bătrâni Fundația „Catedrala Eroilor”
Primar de la PSD în cel puțin 5 localități PNL
Tezaurul românilor, nikogda!?
Granturi pentru reducerea abandonului școlar
"CONSTRUIRE HOTEL DE 4 STELE ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE"
Rata șomajului, în scădere: 2,73%
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Educație adaptată
Discuții tranșante cu primarii dâmbovițeni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!?

George Coandă


Bineînțeles că fabulosul Tezaur al poporului român, depozitat în 1916-1917, deci, la vremea Primului Război Mondial, de teama de a nu cădea pradă în mâna celui de-al Doilea Reich german care ocupase vechea Românie de la Carpați Meridionali, la Dunăre, Marea Neagră și până la Siretul inferior, așadar depozitat în pântecele nesățios al Kremlinului moscovit pentru a fi protejat și,... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale