Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.04.2024 00:20

Investiție majoră în educație


A A

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște

Ștefan Khalil


 

Primăria Târgoviște a dat startul unei ample campanii de modernizare a infrastructurii educaționale, anunțând începerea livrărilor în cadrul unui contract de furnizare de mobilier pentru toate cele 31 de unități școlare și preșcolare din municipiu. Acest proiect reprezintă cea mai mare investiție în educație realizată vreodată în Târgoviște și este finanțat în totalitate din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI – Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație.

Primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, a prezentat detalii despre cel mai mare contract de finanțare pentru învățământul târgoviștean, în cadrul unei conferințe de presă.

Investiția fără precedent include furnizarea a aproape 10.000 de pupitre individuale cu scaune reglabile pe înălțime, 1.600 de paturi cu saltele, 2.500 de dulapuri individuale, 67 de dulapuri pentru jucării și materiale, 67 biblioteci de înălțime joasă cu rafturi și 375 de catedre cu scaun. Finanțarea acestui proiect este asigurată în proporție de 100% din fonduri europene accesate de administrația locală prin PNRR, Pilonul VI – Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație.

„În urmă cu aproximativ o lună semnam contractul de furnizare pentru mobilier didactic și laborator pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște. Iată că în aceste zile se fac și primele livrări. Este vorba despre un contract de peste 9 milioane de lei, un contract care vizează toată unitățile de învățământ din Târgoviște. El face parte dintr-un proiect mai amplu de peste 35 de milioane de lei, accesat de către administrația locală din Târgoviște, prin care toate unitățile de învățământ sunt dotate cu materiale didactice, cu mobilier de laborator, de asemenea, cu echipamente digital, un proiect fără precedent. Noi sperăm ca livrările să se deruleze cât mai repede și în aproximativ o lună să avem toate unitățile de învățământ din Târgoviște dotate la standarde europene. De asemenea, am achiziționat aproximativ 1600 de pătuțuri, plus saltele pentru grădinițele cu program prelungit din municipiul Târgoviște și alte elemente de mobilier de natură să îmbunătățească condițiile de infrastructură pe care le avem acum la unitățile de învățământ din oraș. În aproximativ 30 de zile sper să avem dotate toate unitățile de învățământ din Târgoviște pe această componentă de mobilier, de asemenea pe zona de echipamente digitale, astfel încât să fim cât mai aproape de ceea ce ne dorim și ca nivel al dotărilor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale