Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.05.2024 00:20

Editorial


A A

Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…

Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…

...că, zău, dacă înțeleg de ce este musai să servească, de fapt, nu pacea-n omenire, ci interesele afaceriste ale altora sub strigătul NATO și, în mod very special, ale lui „Uncle Sam”. Ca să-și arate loialitatea în „cea mai puternică alianță militară din lume”, oștirea țării și-a trimis soldații, alături de cei yankei, prin, deșerturile Irakului și prin pustiitățile muntoase din Afganistan, ba și prin „continentul negru”, unii întorcându-se acasă în sicrie de plumb sigilate sau ca „mari mutilați”.

România, de fapt, nu s-a ales cu ceva pentru sine – decât cu vorbe goale de mulțumire – iar acum își va trimite alți soldați ca să lupte cu rebeli Houthi din Yemen, enervând rău Teheranul care-i susține fățiș pe acești rebeli antiamericani și anti-Israel, și nu mai știu pe unde. Și guvernanții, și de-alde Iohannis vor, speriați de amenințările criminale ale lui Putin, să atragă cât mai mulți tineri la oaste, reintroducând chiar recrutarea obligatory.

Însă tinerii nu simt niciun ghes pentru a se înrola în Armata Română, dincolo de faptul că, cei mai mulți, așa cum s-a văzut la recenta testare, sunt total inapți din punct de vedere fizic și psihic. Cauzele unei asemenea stări de lucruri sunt multiple și nu le vom discuta aici. Ele, însă, indubitabil există. Una tot o vom aminti: pe tineri apți îi sperie, și pe bună dreptate, să fie trimiși să lupte nu pentru onoarea patriei, ci pentru interesele de un imperialism rapace al altora.

Așadar, Parlamentul, Guvernul și Președinția României, răspunzând ordinelor primite – Iohannis și în interes personal, unul egocentru și meschin, ca să fie plasat într-un post măreț pe la NATO sau UE la finalul mandatului său atat de păgubos pentru țară – au aprobat „participarea Armatei României la Operația de Securitate maritime a Uniunii Europene în vederea asigurării libertății de navigație în Strâmtoare Bab-el-Mandeb, Ormuz și Marea Roșie”.

Ba și la Operația maritime „Prosperity Guardian”, sub comanda Washingtonului în Golful Aden și în Bahrain. Și cu ce ne vom alege? Vă spun eu: doar cu searbăda glorie de a fi fost… loiali!

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pieri-vor românii? (II)
Pieri-vor românii? (I)
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Euro-orașul 2040
Dezbaterea de la Maastricht
Comisar european pentru apărare
Moldova cu inimă, minte și literatură
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale