Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.05.2024 00:18

Liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan, dezamăgit


A A

Militarii și polițiștii, în situație critică

Militarii și polițiștii, în situație critică

*„A ajuns să aibă un salariu mai mare un vânzător la supermarket decât un cadru militar sau un polițist”

 

Șeful Armatei României cere de urgență o lege pentru pregătirea populației, motivând că Rusia nu se va opri la Ucraina, dacă va câștiga războiul! Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, a semnalat, în urmă cu puțin timp, că Armata României nu are legea necesară pentru a pregăti populația în cazul extinderii războiului din Ucraina și nici pentru a acționa în raport cu pericolele militare existente.

Generalul  avertizează  că dacă Rusia va câștiga în Ucraina, următoarea țintă va fi Republica Moldova, estimând că este posibil să asistăm la tensiuni și în Balcanii de Vest. În timp ce șefii Armatei trag semnalul de alarmă, iar clasa politică își vede liniștită de campania electorală, sindicatele atrag atenția că există tensiuni mari în sistemul de apărare și ordine publică din cauza salariilor mici și nemotivante.

„Cu ce să se pregătească România, pentru că în momentul când se va pleca la război, cei mai mulți vor   fugi, vor pleca din țară. Se vor trezi că va suna goarna pentru mobilizare și nu are cine să se prezinte. Deci este destul de delicată situația, noi am încercat să le explicăm, cu subiect și predicat, la diverse întâlniri cu mai mari țări, au notat, știu despre ce este vorba, au promis că vor face ceva dar nu au făcut nimic. S-au mărit salariile cu sume foarte mici de bani care nici măcar nu au acoperit inflația, în condițiile în care vrei să ai Armată și Poliție la dispoziție, tot sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, să-i ai la dispoziție 24 h din 24. Păi, în momentul în care îl prevalezi de niște drepturi pe un cetățean trebuie să existe anumite compensații, așa spun normele UE. Noi nu vrem nici măcar să-i plătim, nu mai vorbim de alte drepturi, că nu au voie să desfășoare nici o altă activitate. Deci ei și familiile lor trebuie să trăiască dintr-un salariu de mizerie plătit de stat. A ajuns să aibă un salariu mai mare un vânzător la supermarket decât un cadru militar sau un polițist. În condițiile în care se pune problema formării unei armate de mercenari plătiți cu mii de euro pe lună, noi ne gândim să nu dăm nici măcar 1000 de euro unui soldat care trebuie să participe la un eventual război? Se pare că politicieni trăiesc în altă țară sau în altă lume”,  a semnalat liderul polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Alarmă la granițele României
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate la Târgoviște
Protocol de colaborare pentru sprijinirea mediului de afaceri
Înscrierea la școli și grădinițe, în vizorul primarului Târgoviștei
Duo acrobatic din Finlanda, apreciat de public
Victoria electorală în Dâmbovița
Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” se apropie de final
Lucrări intense la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa
Titus Corlățean: PSD-PNL a câștigat alegerile în Diaspora și Moldova
Prima porțiune de asfalt pentru refacerea DJ 712 Târgoviște - Pucioasa


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alarmă la granițele României

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, îngrijorat în urma summitului B9 de la Riga, a declarat: „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință”.

Cu alte cuvinte, primejdia este iminentă. Și cum să nu fie astfel, atâta vreme... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale