Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.09.2021 00:15


A A

Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu ocazia deschiderii noului an școlar 2021-2022

Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu ocazia deschiderii noului an școlar 2021-2022

Dragi elevi și profesori,

Iubiți părinți,

Cu deosebită încredere în Bunul Dumnezeu deschidem Noul An Școlar – adevărată sărbătoare pentru familiile, copiii și comunitatea noastră locală. Alături de credință și de cultură, educația reprezintă unul din acele daruri binecuvântate ale Creatorului care conferă profunzime, rectitudine și bucurie vieții noastre.

Educația din cadrul școlii și al familiei trebuie să se fundamenteze pe valorile nepieritoare ale Evangheliei lui Hristos, cea care a configurat civilizația românească și europeană, transformând, din temelii, lumea în bine. Societatea noastră are nevoie de profesori integri, morali și dedicați vocației lor, care să poată oferi elevilor veritabile modele de viață, de cultură și de credință, dar care să cultive, în mod optim, dorința naturală de a cunoaște, a tinerelor generații.

Biserica a patronat încă de la început educația, știința și cultura, fiind creatoarea primelor școli și biblioteci, cum de altfel a fost și cea care a întemeiat primele spitale și instituții sociale. Chiar dacă noua pandemie nu a fost încă învinsă, cu ajutorul tuturor binefacerilor științei – care tot de la Dumnezeu vine, cu responsabilitate și atentă implicare din partea noastră, a tuturor, am speranța că vom depăși această provocare a epocii noastre.

Biserica este alături de dumneavoastră, elevi, cadre didactice și părinți, vă încurajează și vă susține, oferind ajutorul ei celor aflați în dificultate și îndemnându-vă să aprofundați cunoașterea, cultura și credința, pentru mai binele vostru și al societății noastre. Împărtășindu-vă tuturor părintești binecuvântări, invoc milostivirea, ocrotirea și ajutorul lui Dumnezeu în tot anul școlar ce începe astăzi!

Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Expoziție aniversară la UVT
25.000 lei oferiți de Biserică pentru tratamentul unui tânăr
Târnosirea Bisericii Mănăstirii Pătroaia
64% promovabilitate la concursul pentru directori de școli
Festivalul Național „Crizantema de aur”: Celebrăm Tinerețea Romanței
Reabilitarea Șoselei Găești, tot mai aproape de final
Doar 2200 de elevi au fost imunizați împotriva COVID-19
Când avem Același Tată...
Târnosirea bisericii mănăstirii Pătroaia
Holocaustul văzut prin ochii tinerei generații
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)

Să amintim eroica ediția a 53-a – nu este o vorbă în vânt, chiar a fost eroică! – desfășurată în plină pandemie de COVID-19, când, pentru că restricțiile erau draconice, festivalul era cât pe-aci să-și întrerupă numărătoarea, ceea ce ar fi putut duce chiar la amânarea sa sine die. Și dacă s-ar fi petrecut așa ceva, ar fi fost unii invidioși păguboși care ar fi... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale