Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.07.2021 00:17

La Centrul de Vaccinare de la SJUT


A A

Medie constantă a persoanelor vaccinate în ultima lună: 50 - 60 pacienți /zi

Medie constantă a persoanelor vaccinate în ultima lună: 50 - 60 pacienți /zi

❚ ,,Pentru pacienții cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate tocmai pentru a ținti mai bine acele persoane care sunt și la cel mai mare risc de a contracta și de a dezvolta complicații în caz de infecție cu coronavirus” (Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății)

 

VIOLETA STANCIU


La Centrul de Vaccinare anti Covid-19 al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), cetățenii se pot prezenta fără programare, în intervalul orar 08,00 - 20,00, zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica. Se pot prezenta pentru vaccinare cetățeni din România, din țările UE și rezidenții straini din Romania. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște media persoanelor vaccinate în ultima lună se menține în platou, cu aproximativ 50 - 60 pacienti /zi. Numărul redus al vaccinărilor a determinat autoritățile să recurgă la noi modalități de încurajare a imunizării împotriva COVID 19 în mod special în mediul rural, unde rata de vaccinare este foarte scăzută. De exemplu, la nivelul județului Dâmbovița rata de vaccinare în rural este de doar 16%. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat, în cadrul vizitei pe care a făcut-o în județul Dâmbovița, că se află deja în lucru o ordonanță de urgență prin care se oferă medicilor de familie, pentru serviciul pe care îl oferă la domiciliul pacientului nedeplasabil, un tarif mai mare tocmai pentru a facilita vaccinarea la domiciliu. ,,Pentru pacienții cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate tocmai pentru a ținti mai bine acele persoane care sunt și la cel mai mare risc de a contracta și de a dezvolta complicații în caz de infecție cu coronavirus. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătății le dezvoltă, dar împreună cu CNCAV participăm și la activitățile din caravanele de vaccinare din acțiunea ,,Orașul vaccinează satul’’. Rata de vaccinare în mediul rural este mai mică. Înțeleg că în Dâmbovița este undeva în jur de 16% în mediul rural. Deocamdată cifrele ne arată că mai avem o fereastră de oportunitate, este important să înțelegem că fiecare om vaccinat contează atât pentru el cât și pentru cei din jurul lui. E important ca împreună să transmitem acest mesaj’’, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o recent în județul Dâmbovița, la Petrești.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Moscova încă nu crede în lacrimi
"Sfinxul și Babele din Bucegi aparțin județului Dâmbovița!"
Pompierii au înfruntat un incendiu forestier
„Nu vom ieși în stradă, vrem doar să se respecte legea”
Un bărbat de 34 de ani, reținut de polițiști
Lucrări avansate la stadionul „Eugen Popescu”
Planeta Pământ, în fața focului nuclear
"Pe banii MAI se încearcă repararea acoperișului Poliției Municipale"
Reabilitare de amploare la Târgoviște!
Sfidătoarea nesimțire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moscova încă nu crede în lacrimi

Joe Biden, președintele SUA, de la universala tribună a ONU de la New York, ferm și fără să-i tremure vocea, deci, la vârsta-i matusalemică, a anunțat și el mapamondul că Vladimir Putin minte fără pic de rușine cum că Occidentul euro-atlantic a amenințat Rusia cu lovituri nucleare, dar dacă Kremlinul va cuteza să lanseze vreo rachetă nucleară spre ținte NATO, proporțional va fi și răspunsul. Devastator pentru... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale