Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.07.2021 00:17

La Centrul de Vaccinare de la SJUT


A A

Medie constantă a persoanelor vaccinate în ultima lună: 50 - 60 pacienți /zi

Medie constantă a persoanelor vaccinate în ultima lună: 50 - 60 pacienți /zi

❚ ,,Pentru pacienții cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate tocmai pentru a ținti mai bine acele persoane care sunt și la cel mai mare risc de a contracta și de a dezvolta complicații în caz de infecție cu coronavirus” (Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății)

 

VIOLETA STANCIU


La Centrul de Vaccinare anti Covid-19 al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), cetățenii se pot prezenta fără programare, în intervalul orar 08,00 - 20,00, zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica. Se pot prezenta pentru vaccinare cetățeni din România, din țările UE și rezidenții straini din Romania. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște media persoanelor vaccinate în ultima lună se menține în platou, cu aproximativ 50 - 60 pacienti /zi. Numărul redus al vaccinărilor a determinat autoritățile să recurgă la noi modalități de încurajare a imunizării împotriva COVID 19 în mod special în mediul rural, unde rata de vaccinare este foarte scăzută. De exemplu, la nivelul județului Dâmbovița rata de vaccinare în rural este de doar 16%. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat, în cadrul vizitei pe care a făcut-o în județul Dâmbovița, că se află deja în lucru o ordonanță de urgență prin care se oferă medicilor de familie, pentru serviciul pe care îl oferă la domiciliul pacientului nedeplasabil, un tarif mai mare tocmai pentru a facilita vaccinarea la domiciliu. ,,Pentru pacienții cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate tocmai pentru a ținti mai bine acele persoane care sunt și la cel mai mare risc de a contracta și de a dezvolta complicații în caz de infecție cu coronavirus. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătății le dezvoltă, dar împreună cu CNCAV participăm și la activitățile din caravanele de vaccinare din acțiunea ,,Orașul vaccinează satul’’. Rata de vaccinare în mediul rural este mai mică. Înțeleg că în Dâmbovița este undeva în jur de 16% în mediul rural. Deocamdată cifrele ne arată că mai avem o fereastră de oportunitate, este important să înțelegem că fiecare om vaccinat contează atât pentru el cât și pentru cei din jurul lui. E important ca împreună să transmitem acest mesaj’’, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o recent în județul Dâmbovița, la Petrești.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Incendii puternice la Mija și Târgoviște
Coaliția contranaturii...
Stația antigrindină, o promisiune neonorată!
Drumul de la Nisipuri, redeschis traficului rutier
Calamitățile din zona de munte încing spiritele în Palatul administrative
Parteneriate europene pentru salvarea presei
Infecțiile respiratorii, în creștere!
Stația de capăt de pe Calea Ialomiței prinde contur
Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) al CJD, turat la maxim!
Ni se interzice să fim români...
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția contranaturii...

... este pe cale să sară în aer. Căci, UDMR, gând la gând și mână-n mână, cu Budapesta, nu vrea, nem, nici în ruptul capului, să-și dea acordul cu desființarea SIIJ și pe legiferarea LGBTO și a nașterilor de către bărbați. Și, uite cum, vrând-nevrând, dar logic și obiectiv, n-am nimic împotriva acestei alianțe frățești udemeristo- budapestene care dă cu tifla-n nasul ăla obraznic al dictatorilor de la Bruxelles.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale