Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.08.2022 00:11

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Meciul adevărului pentru târgovișteni

Meciul adevărului pentru târgovișteni

Partida rundei 7 a SuperLigii, dintre FC Argeș și Chindia, programată duminică, de la ora 13.30, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, este una a adevărului pentru echipa lui Adrian Mihalcea. Nimic nu mai poate veni ca o motivație, în cazul unui eșec. Chindia s-a bucurat de o minivacanță, prilejuită de amânarea partidei cu CS Universitatea Craiova, și acum reintră într-un program care, în mod normal, trebuie să-i aducă puncte și să părăsească zona periculoasă a clasamentului.

Jucătorii deficitari cu pregătirea fizică, mai ales cei reveniți după niște escapade cu involuție, au prilejul să-și arate potențialul adevărat. Nici ora matinală a partidei nu trebuie să fie considerată un impediment, întrucât în Liga a 2-a, spre exemplu, majoritatea partidelor se dispută la orele prânzului și nu se mai vaită nimeni. Argumentul că dâmbovițenii întâlnesc echipa de pe locul 8, cu o zestre de 9 puncte, nu trebuie luat în calcul, fiind irelevant.

Piteștenii nu au trecut printre furcile caudine, jocurile cu CFR, FCSB și CS Universitatea Craiova. După acea serie de meciuri, putem vorbi despre un clasament al adevărului. Bine, nici Chindia nu a încheiat „seria trio”, dar nici nu a contabilizat ceva anticipat. Așa stând lucrurile, trebuie să răsară soarele și pe strada noastră. Urmează câteva partide accesibile și nicio șansă nu trebuie ratată. Domnișoria nu mai are ce căuta în jocul echipei. Trebuie agresivitate, cât permite regulamentul, cum vedem în jocul unor echipe precum Hermannstadt sau Sepsi, orientarea jocului spre gura porții, renunțând la banalele pase laterale, vezi Botoșani sau Rapid, apariția unui cap limpede, capabil să gestioneze momentele dificile.

Da, cap limpede, pentru că echipa târgovișteană nu are un fotbalist emblematic, un lider, un clarvăzător. Când intervine haosul, nimeni nu are puterea de mobilizare, de revenire. Și, dacă nu am avea jucători cu experiență... Dar avem, numai că psihologia lor nu este întărită la nivelul fotbalului modern de astăzi. Dacă pierdem șansele care urmează în următoarele etape, suntem duși pe copcă. Trebuie o mobilizare ca-n armată. Trebuie energie fizică și mentală. Timpul indulgenței a trecut.

Indiferent despre cine este vorba, jucători, antrenori, conducători, cine nu se aliniază la lupta pentru ieșirea din abis a Chindiei, trebuie înlăturat. Trebuie să încălecăm pe un cal mai frumos. Dacă o să cădem, măcar să o facem de pe un cal mai ca lumea, nu de pe o gloabă. În concluzie, jocul de la Pitești trebuie să ne edifice în privința valorii adevărate a echipei noastre. Abordarea lui fără teamă, dar cu responsabilitate maximă, poate însemna un nou început. Să-l începem. Hai, Chindia!

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La 5 minute de prima absolvire
Șansa lui Irinel
Revin multe echipe de tradiție
Să retractez? Niciodată!
Situație încordată la Chindia
Ghergu, atac la finanțatori
Cherchez rămâne un subiect fierbinte
Viață grea în această stagiune
Concluzii pripite
Bătaie de joc în formă continuată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale