Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.02.2020 00:10

Prea puțină atenție acordată campionilor


A A

Marlena Zagoni Predescu, ignorată de autoritățile locale

Marlena Zagoni Predescu, ignorată de autoritățile locale

❚ Titrata canotoare născut la Șuța Olteni – Lucieni, este maestru internațional al sportului, antrenor emerit, medaliată mondială și olimpică la canotaj, sportivă care a fost decorată de trei președinți ai țării: Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu și Emil Constantinescu ❚ „Poate aud domnii de la conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște, aș vrea să primesc măcar un răspuns legat de un dosar. La insistențele unei prietene de la Timișoara, dar și ale sportivilor mei, au făcut un dosar să-l aduc la Primărie, pentru a fi cetățean de onoare”, a mai transmis Zagoni Petrescu ❚ „Eu sunt cea care am dat startul în județul Dâmbovița cu acest sport, după mine au mai urmat sportivi dâmbovițeni, care au fost medaliați olimpic” ❚ „În 1973 am participat la Europenele de la Moscova, la un an după ce m-am apucat de canotaj, nu cunoșteam nicio tactică de cursă, știam doar să tragem pe rupte de la un capăt la altul”

 

COSMIN SAVA

 


 

Județul Dâmbovița a oferit de-a lungul timpului mulți sportivi valoroși, care au obținut rezultate impresionante, însă munca lor nu este cunoscută de oameni, pentru că ramurile sportive în care au activat nu sunt la fel de atractive precum sporturile de echipă. Pe această listă se regăsește și Marlena Zagoni Predescu, maestru internațional al sportului, antrenor emerit, medaliată mondială și olimpică la canotaj, sportivă care a fost decorată de trei președinți ai țării: Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu și Emil Constantinescu. Cu toate acestea, autoritățile locale nu și-au îndreptat prea mult atenția către aceasta, fosta sportivă prezentând detalii interesante în ultima ediție a emisiunii Sport Show, la Columna TV. Pe lângă multe povești interesante, legate de modul în care și-a început cariera sau de la competiții, Marlena Zagoni Petrescu a vorbit și despre relația cu autoritățile locale din Târgoviște.

„La un an după ce m-am apucat de canotaj, am mers la Europene”

„Eu sunt cea care am dat startul în județul Dâmbovița cu acest sport, după mine au mai urmat sportivi dâmbovițeni, care au fost medaliați olimpic. Nu am început cu canotajul, am început cu alte ramuri sportive și, în cele din urmă, am continuat în acest sport. Mi-a plăcut mișcarea, am vrut să fac ceva prin care să demonstrez că se pot obține rezultate importante. Am început cu atletismul, după aceea am practicat baschetul și, abia apoi, am auzit despre ce e vorba în canotaj, la aproape 20 de ani. Până atunci nu am avut nicio legătură cu acest sport. Am zis la facultate să merg să mă pregătesc, să mă antrenez, cred că dintr-o selecție, dintre 15-20, sunt singura care am rămas și am făcut mare performanță. În 1973 am participat la Europenele de la Moscova, la un an după ce m-am apucat de canotaj, nu cunoșteam nicio tactică de cursă, știam doar să tragem pe rupte de la un capăt la altul, nu am intrat în primii șase, dar a fost o performanță pentru mine. În 1974 a fost primul Campionat Mondial din istoria canotajului la fete și am luat medalia de bronz, plecate doar cu gândul de a prinde finala. Antrenorul a semnat că echipa va intra în finală, în primele șase”.

„Sunt mândră că fac parte din județul Dâmbovița”

„Aș vrea să fiu cu sănătatea în continuare așa cum sunt acum, să nu fie mai rău. Aș vrea să fim întregi la minte. Poate aud domnii de la conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște, aș vrea să primesc măcar un răspuns legat de un dosar. La insistențele unei prietene de la Timișoara, dar și ale sportivilor mei, au făcut un dosar să-l aduc la Primărie, pentru a fi cetățean de onoare. Nu s-a primit niciun răspuns, se împlinesc trei ani. Chiar dacă era negativ, aș fi vrut să primesc măcar un răspuns. Nu am nevoie de ceva financiar, doar o strângere de mână. Sunt mândră că fac parte din județul Dâmbovița și că am ridicat nivelul județului prin rezultatele obținute. Am fost în audiență după câteva luni de zile, am fost primită de către viceprimar, care spre rușinea dumnealui, nu știa despre ce era vorba în dosar. M-a luat ca în armată, că de ce vreau asta, că și dânsul a făcut lucruri pentru Dâmbovița. Eu nu am vrut decât un răspuns, iar când am spus rezultatele înregistrate, și-a cerut scuze. Mi-a zis să aștept, că mă sună, dar nu am primit niciun răspuns. Într-o dimineață am discutat cu domnul primar, a zis că va lua dosarul de la domnul Chiru Cătălin Cristea, să vadă despre ce este vorba. Tot nu am mai primit niciun răspuns”, a transmis Zagoni Petrescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale