Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.06.2022 00:19


A A

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri este respinsă, în altele bate pasul pe loc. Cu eroism, e drept, dar Krasnaia Armia dă năvală, nimicind cu rachete „Iskander” și „Zirkon” tot ce întâlnește în cale. Este un înfiorător abator! Occidentul euroatlantic NATO a intrat într-un înmărmurit stand-by, continuă, însă, să expedieze, cu unele reticențe, armament performant Ucrainei – că, doar cândva, Kievul îl va plăti, și ar fi al dracului de rău să piardă ditamai piața asta dintre UE și Rusia! -, și parcă n-ar vrea să-l întărâte până la isterizare pe Putin, care deja este lovit de o asasină paranoia. Zelenski, parcă ar vrea și nu prea să dea față-n față cu țarul kaghebist, ăsta, niet, că, dacă ar face-o, ar legitima existența ca stat de sine stătător a Ucrainei. Pentru el țara asta este... pământ rusesc, este o făcătură a Occidentului, a Washingtonului, a extratereștrilor. Și, dacă, într-o primă etapă, misiunea Krasnaia Armia era s-o dezucrainizeze, ca atare, a dat ordin lui Șoigu și ălorlalți generali ai săi să declanșeze o ofensivă generalizată. Urletul infernului va fi să fie un bocet universal. Colac peste pupăză, Biserica ortodoxă a Ucrainei a rupt legăturile de supușenie cu Biserica ortodoxă a Rusiei, proclamându-se independentă, adică autocefală, dându-i astfel un bobârnac dur patriarhului Kiril, binecuvântătorul războiului lui Putin, la ordinul lui Șoigu, dar de la Putin fiind dat ordinul, punând, taman acum, pentru ridicarea moralului rușilor, civili și militari, canonizarea generalisimului Alexandr Luvarov conte de Râmnic (Rîmnisky), ăl de i-a bătut pe turci pe unde a apucat, drept cu omagiu are statuie ecvestră și pe lângă Râmnicu-Sărat pe o coamă de deal.

(va urma)

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sfidarea UDMR
Dacă Zelenski ar fi înțelept…
Dacă Zelenski are fi un înțelept...
Baba și Apocalipsa (II)
Baba și Apocalipsa (I)
Secetă!
Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic
E nevoie de pragmatism
A-l interzice pe Păunescu
Prioritățile decidenților politici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale