Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.09.2023 00:20

Editorial


A A

Jurnal de război. Alarmă! România sub focul Kremlinului (II)

Jurnal de război. Alarmă! România sub focul Kremlinului (II)

În această clipă, dilema este înfiorătoare, iar românii stau îngroziți cu ochii pe cer. Kievul lui Zelenski a sărit isterizat din cizme acuzând România că… n-are coloană vertebrală și că ar trebui să renunțe la „Tăcerea mieilor”.  Ei, nu zău! Pentagonul cică n-ar fi căzut... nimic în Delta Dunării, ci doar niște bucățele de metal rătăcite peste fluviu  în urma distrugerii în zbor a unei drone de către antiaeriană ucraineană.

Oricum ar sta lucrurile, ne aflăm într-o situație halucinantă, iar Zelensky, zor-nevoie, să bage România în apocalipsa lui Putin. Gata, băiatul acesta, care-i ia drept proști pe români, a găsit un „casus belli”. Serios? Ba ne mai dă și peste ochi. Înțelegem prin ce tragedie trec ucrainienii și compasiunea ne-am exprimat-o/ne-o exprimăm dându-ne și cămașa de pe noi, fapt de omenie pe care țarul Putin nu ni-l iartă.

Și stă cu ochii pe noi ca un șacal înfometat. Zelenski și ai lui, o gașcă sponsorizată de Washington – știu bine cum stă treaba între noi, Kievul, totuși, făcându-se a nu avea habar că are un contencios teritorial de rezolvat, el fiind moștenitorul ilegal al unor pământuri românești. Poate de-aia sare obraznic cu gura crezând că ne ia maul speriindu-ne și, astfel, noi vom face ciocu mic. Naționalismul ucrainean - prea bine știe asta toată lumea - este unul de un bolșevism fioros.

Pe fondul acestei tevaturi, la București a avut loc, la 6 septembrie, găzduit de palatul Cotroceni, a opta ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări care a trecut aproape neobservat cu toate că mizele de pe agenda sa nu au fost de neluat în seamă. Dar în toiul dezbaterilor, gazda, președintele Iohannis, a ținut să revină la… uite drona, nu e drona, și că dacă se constată că fragmentele sunt d-ale rușilor, avem de-a face cu o încălcare gravă a suveranității și independenței României.

Bref: românii au fost luați cu frisoane. Și după stupidul joc de-a baba oarba, s-a constatat că drona este de-a rușilor. Apoi s-au mai descoperit rămășițele altei drone și că Putin – și nici că-i pasă dacă NATO se va burzului ori ba – își trimite „zburătoarele morții” prin spațiul aerian al României la țintele dunărene ale Ucrainei. Cu alte cuvinte, România, fără voia ei, se cam află în Război.

Și Rușii, și ucrainienii, cum-necum, ne forțează să tragem din teacă sabia la NATO și la Washington, tremurând în pantaloni, habar n-avem ce și cum să facem. Până una-alta, U.S. Army a ridicat pe cerul românesc de deasupra Deltei Dunării și Mării Negre niște fortărețe zburătoare care să ne păzească și să vegheze. Și ceea ce nu este greu de înțeles. România este amenințată cu o nouă urcare pe Golgota istoriei.

 


George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
România, amenințată, cu armata... dezarmată
Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)
Jurnal de război: Al doilea Kursk (I)
S-a întâmplat acum 80 de ani (II)
S-a întâmplat acum 80 de ani (I)
Nu știu cât de penibil sunt!
Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!
Simpatie pentru limba rusă în Armenia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale