Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.02.2024 00:16


A A

ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă

ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă

Recent, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmbovița, Marius Lixandru, a vorbit despre acțiunile instituției sale de a sprijini studenții străini în căutarea unui loc de muncă. În cadrul unei campanii anuale desfășurate în parteneriat cu Oficiul Român pentru Emigrări, ITM Dâmbovița a avut o acțiune la Universitatea „Valahia” din Târgoviște la începutul acestui an.

Inspectorul șef, Marius Lixandru, a subliniat importanța acestui demers pentru studenții străini, oferindu-le informații despre posibilitățile de angajare în România. În cadrul acțiunii, au fost prezentate atât documentele necesare, cât și oferta locurilor de muncă disponibile pentru aceștia.  Potrivit inspectorului șef al ITM Dâmbovița, rezultatele pozitive  au început deja să apară, mulți studenți de diverse naționalități reușind să-și găsească un loc de muncă, inclusiv în județul Dâmbovița.

Anual, avem o acțiune de informare pentru studenții Universității „Valahia” din Târgoviște, pe care o desfășurăm în parteneriat cu Oficiul Român al Emigrării, referitor la posibilitatea pe care studenții străini o au pentru a se angaja în România. Sunt prezentate atât documentele oficiale, cât și oferta locurilor de muncă pe care o au studenții străini. În acest fel, mulți studenți de altă naționalitate au fost ajutați să-și găsească un loc de muncă, inclusiv în județul Dâmbovița. Am făcut o astfel de acțiune la începutul anului și vom continua, sper eu, și în anii următori, deoarece s-a dovedit a fi una de mare folos pentru tinerii veniți de peste hotare”, a declarat Marius Lixandru.

Această inițiativă se dovedește a fi nu doar o sursă de informare pentru studenții străini, ci și un pas important în promovarea incluziunii sociale și a integrării acestora în piața muncii din România.

 


Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița
288 de locuri de muncă disponibile
Cererile de plată pentru motorină, așteptate de la fermieri


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale