Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.06.2021 00:17

În Dâmbovița, în luna mai 2021,


A A

ITM a dat amenzi de peste 73.000 lei

ITM a dat amenzi de peste 73.000 lei

Comunicat de presă

Luna mai a fost una încărcată pentru inspectorii de muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița. Aceștia au desfășurat controale prevăzute în Programul Cadru de acțiuni pentru anul în curs, dar au realizat și acțiuni de verificare a evenimentelor anunțate de angajatori sau a neregulilor semnalate de angajații din județ. De asemenea, în cadrul întâlnirilor cu angajatorii dâmbovițeni, acestora li s-au reamintit obligațiile pe care le au în relație cu salariații, pentru asigurarea unor condiții de muncă decente și promovarea unui mediu de lucru sigur. Pe parcursul lunii trecute, prin acțiunile de control desfășurate în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate in muncă, au fost verificați 180 de angajatori, aplicându-se 140 de avertismente și amenzi în valoare 73.800 lei. Cele mai multe deficiențe, în domeniul relațiilor de muncă, au fost constatate în domenii precum: construcții, confecții textile, transport de mărfuri și comerț. În privința controalelor efectuate în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost descoperite neconformități ca neefectuarea evaluării riscului epidemiologic de către medicul de medicina muncii, în condițiile ordinului 874/2020, necomunicarea evenimentelor de muncă, lipsa registrului unic de control și instruirea în afara programului de lucru. Totodată, în urma controalelor ce au vizat munca nedeclarată, au fost depistate 3 persoane lucrând fără forme legale de angajare, la o societate din domeniul construcțiilor. Munca nedeclarată a fost sancționată cu amenzi de peste 60 de mii de lei. O activitate prioritară în cadrul instituției a fost, și pe parcursul lunii trecute, soluționarea petițiilor și a reclamațiilor, adresate de salariații firmelor din județul Dâmbovița, care au sesizat nereguli în desfășurarea raporturilor de muncă pe care le-au avut cu angajatorii. Astfel, în luna mai 2021, ITM Dâmbovița a înregistrat 35 de petiții și reclamații ce au fost repartizate departamentelor de control spre soluționare, conform prevederilor O.G. 27/2002 modificată. Aspectele sesizate au vizat în principal nerespectarea termenilor stabiliți prin contractul individual de muncă, neacordarea sau neplata concediului de odihnă sau refuzul eliberării documentelor care să ateste statutul de salariat. Alte peste 100 de persoane s-au adresat direct instituției, primind indicații verbale pentru soluționarea problemelor semnalate. O mare parte a personaleor care au venit la sediul ITM Dâmbovița au solicitat verificarea încheierii și înregistrării contractului de muncă, în condițiile negociate, dar și acte doveditoare ale vechimii în muncă. În această perioadă, se desfășoară acțiuni din programul cadru al Inspecției Muncii, cum ar fi controale la firme care desfășoară activități în domeniul construcțiilor, în industria extractivă de suprafață, dar și la firmele care efectuează transporturi rutiere și la beneficiarii serviciilor de transporturi rutiere de mărfuri.

Lixandru Marius, Inspector ȘefComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Retragerea din magazine a înghețatei contaminate!
Producție foarte bună de grâu, de circa 4500 kg/ha
Titlurile de stat TEZAUR pot fi cumpărate și în luna august
"Liderii de sindicat cer deja să ieșim în stradă"
Inspectorii DSVSA Dâmbovița, cu ochii pe producătorii comerciali
Doar 56 de fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul pentru Legume!
ANUNȚ DE PRESĂ FINALIZAREA PROIECTULUI ”Înființare fabrică sisteme de ventilație la Răcari”
Sindicaliștii din Apărare s-au întâlnit cu ministrul MApN, Nicolae Ciucă
ANUNȚ/COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND începerea proiectului „Construire Școală Generală în Comuna Mătăsaru, Sat Mătăsaru”, Cod SMIS 124465
Locul 2 pe țară privind accesarea de fonduri europene
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția contranaturii...

... este pe cale să sară în aer. Căci, UDMR, gând la gând și mână-n mână, cu Budapesta, nu vrea, nem, nici în ruptul capului, să-și dea acordul cu desființarea SIIJ și pe legiferarea LGBTO și a nașterilor de către bărbați. Și, uite cum, vrând-nevrând, dar logic și obiectiv, n-am nimic împotriva acestei alianțe frățești udemeristo- budapestene care dă cu tifla-n nasul ăla obraznic al dictatorilor de la Bruxelles.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale