Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.02.2020 00:20

Activități de informare organizate de pompierii dâmbovițeni


A A

ISU a marcat Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112

ISU a marcat Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112

În data de 11 februarie 2020, începând cu ora 10:00, specialiști din cadrul structurilor de comunicare și prevenire de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița, Inspectoratul de Poliție Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița, împreună cu reprezentanți ai Instituției Prefectului județul Dâmbovița și ai Filialei Dâmbovița a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, au prezentat copiilor de la Școala Gimnazială” prof. Paul Bănică” din municipiul Târgoviște noțiuni de bază și recomandări privind utilizarea numărului unic de urgență 112. Activitatea s-a desfășurat în prezența a peste 120 de copii și cadre didactice, aceștia fiind încântați de prezența agențiilor specializate care intervin atunci când sunt solicitate prin numărul unic 112. Participanții au aflat informații esențiale ce trebuie transmise în momentul în care apelează serviciul 112, au fost prezentate care sunt situațiile pentru care se apelează, mai exact situațiile în care le este periclitată viața, integritatea ori sănătatea, ordinea publică sau privată ori mediul. La finalul activității, copiii au fost bucuroși să afle informații de la personalul operativ prezent și au vizitat cu interes autospecialele de intervenție ale pompierilor, poliției și jandarmeriei. Ulterior, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat o altă activitate de informare la Clubul Pensionarilor din Târgoviște unde, cei 44 de seniori, au fost informați cu privire situațiile pentru care se apelează serviciul 112, fiind abordate și alte subiecte referitoare la prevenirea incendiilor, furturile din locuințe, siguranța persoanei și prevenirea faptelor de corupție, la această activitate fiind prezenți, pe lângă specialiști de la pompieri, poliție și jandarmerie, specialiști din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița. Acțiunile de informare și prevenire sunt derulate pentru a crește gradul de informare în rândul copiilor și a bătrânilor privind siguranța personală și pentru a conștientiza că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale