Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.09.2022 00:14

În Dâmbovița,


A A

Inspectorul școlar general, despre bursele de studii la clasa a V-a

Inspectorul școlar general, despre bursele de studii la clasa a V-a

Începând de la jumătatea lunii viitoare, vor fi plătite bursele școlare. În spațiul public au fost mai multe discuții despre neacordarea de burselor pentru elevii de clasa V-a. Contactată de ziarul nostru, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Ileana Nicolăescu, a vorbit despre bursele care vor fi acordate la clasa a V-a, dar și despre bursele la care elevii din anul menționat nu se încadrează. Ileana Nicolăescu a transmis că elevii de clasa a V-a vor putea primi în acest an doar bursele de studii și cele sociale, nu și cele de merit.

Motivul este unul cât se poate de clar, spune inspectorul general… Bursele de merit se acordă în funcție de rezultatele obținute de elevi în anul școlar anterior. Cum elevii din cadrul învățământului primar primesc calificative în loc de note, pentru aceștia nu poate fi definit meritul, drept pentru care nu vor putea primi decât bursa de studii și bursa socială, acolo unde este cazul. În ceea ce privește bursele pentru studiu, criteriile pentru acestea sunt următoarele: elevii trebuie să aibă numai calificative de „Foarte bine” și minim 20 de absențe nemotivate.

„Avem Ordinul Ministrului Educației, 5379 din 2022 pentru acordarea criteriilor generale privind acordarea burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar. Sunt stabilite patru categorii de burse care pot fi acordate: burse de performanță, care se acordă pe perioada anului școlar următor  și celui în care au fost obținute rezultate. Adică, elevii care au obținut anul trecut 2021-2022 rezultate bune, în acest an școlar 2022-2023 vor primi burse. Excepție fac elevii din anii terminali, care au încheiat un ciclu. Prin urmare, bursa de performanță se acordă începând de luna viitoare și până la finele anului școlar. Nu există vreo prevedere normativă care să excludă acordarea bursei de studiu pentru elevii de clasa V-a, așa cum s-a vehiculat. Pentru elevii de clasa a V-a se acordă bursă de studiu, nu de merit. Aceștia au terminat anul trecut ciclul primar, unde primeau calificative în loc de note. Bursa de merit se poate acorda începând de la clasa a VI-a, până la clasa a XII-a. În ceea ce privește bursa de ajutor social, aceasta va fi acordată tuturor elevilor din învățământul preuniversitar de stat. Și cei de clasa a V-a pot primi acest tip de bursă”, a declarat Ileana Nicolăescu.

Luna aceasta se depun cererile pentru bursele de studii.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

A.S.C.O.R. are un nou consiliu director
Despre bogăție și mântuire
Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor
Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”
Vernisajul expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”
Marș de protest împotriva violenței în familie
„Starea de bine ca politică de management”
Un gând pios și plin de recunoștință pentru Maica Domnului
Conferința pastoral-misionară
Adevărata bogăție


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Stabilitatea vine de la Berlin

Coaliția din fruntea Germaniei este stabilă și puternică, iar poziția liderului europeano-german Ursula von der Leyen este incontestabilă. Într-o simbioză perfectă cu Bruxelles-ul, Berlinul își exprimă deschis opinia despre extinderea Uniunii Europene sau despre relațiile comerciale cu alte continente, despre tot ce contează cu adevărat la nivel comunitar.

Germania are o voce puternică la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale