Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.02.2023 00:13

Semnal din Dmbovița * Bulgaria ne-a luat fața, iar Polonia este la 10 ani n faț


A A

Industria de Aprare a Romniei, surclasat de vecini

Industria de Aprare a Romniei, surclasat de vecini

*„Dac ne uitm la vecinii de aproape, la bulgari, ROMARM-UL lor s-a dus la peste un miliard de dolari export, iar noi suntem pe la puțin peste 100 de milioane de dolari”

 

ROMARM, compania româneasc a industriei de aprare, a ajuns ciuca btilor... în Estul Europei! Acest lucru reiese doar din simpla comparație pe care liderul de sindicat din industria de aprare a țrii, Constantin Bucuroiu a fcut-o între compania româneasc ROMARM și societțile de profil din Polonia și Bulgaria. Acestea din urm  produc și export la greu armament, în timp ce industria de aprare din România, o țar cu un potențial uriaș, cu o tradiție important de export înainte de 1989, este lsat acum s agonizeze... parc în mod intenționat. Constantin Bucuroiu susține c  industria de aprare a României s-a stins din cauza deciziilor și a hotrârilor proaste, ,,prin neîncadrare în cerințele vremurilor în care ne aflm’’.

,,Știți cum e cu ROMARM-UL românesc.... Echivalentul societții noastre din industria de aprare din Polonia, deci ,,ROMARM-UL’’ polonez, dac le punem faț în faț pe cele dou companii naționale, noi, România, suntem pe undeva prin anul 1990, iar Polonia s-a dus pe undeva prin 2030-2035. Ca s facem o comparație între ROMARM-URI... Dac ne uitm la vecinii de aproape, la bulgari, ROMARM-UL lor s-a dus la peste un miliard de dolari export, iar noi suntem pe la puțin peste 100 de milioane de dolari. Asta dac facem o comparație a companiilor care au aceeași sarcin, aceeași datorie, s rezolve problema industriei  naționale de aprare a țrilor noastre. Deci noi, România, ne-am stins... prin decizii, prin hotrâri proaste, prin neîncadrare în cerințele vremurilor în care ne aflm. Noi am dat importanț unor plimbri fr niciun rost. Îmi pare ru pentru un biat tânr (n.n. Gabriel Țuțu, fost director ROMARM, cercetat de DNA) care s-a axat mai mult pe plimbri în SUA, la Las Vegas, de vreo dou ori, dar și în alte prți, fr s concretizeze absolut nimic. Adic plimbri pe bani mulți. Eu am întrebat întotdeauna ,,de ce CA-urile nu procedau așa cum au procedat și cu ceilalți directori?’’. Cu ceilalți era o lupt de zile în șir, de o lun... cu stai s vedem dac se aprob, stai s vedem costurile? De data asta au fost plecri în Las Vegas, pe 7 zile, fr s se întrebe nimeni de costuri, dar și în alte țri. Toate lucrurile astea nu au mirosit bine’’, ne-a semnalat liderul de sindicat din industria de aprare, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Proiecte pentru infrastructura sportiv și educațional
„Vrem salarii cuvenite prin lege! Vrem respect pentru pensionarii militari”!
Greva din nvțmnt continu
Licitația pentru Drumul Expres București - Trgoviște, preconizat pentru anul viitor
AUR Dmbovița a ajuns la 30 de organizații și 1500 de membri
„Trebuie s existe o competiție ntre stnga și dreapta”
"Susținem construirea unei Sli Polivalente la Trgoviște"
Trgoviștea, din nou pe harta productorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medical n județul DmbovițaPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)

i muli au constatat aceast realitate i cu prilejul recentelor „Zile ale judeului Dâmbovia”, zile în care am strbtut acest meleag de ar prin mai multe zri ale sale, prilej de a vedea la faa locului cum de la Potlogiul brâncovenesc i Getiul lui Gheorghe Zamfir, i „orașul aurului negru” Moreni, i Pucioasa, care pstreaz înc amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale