Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
04.06.2024 00:16
Direcția Agricolă Dâmbovița așteaptă...
Implementarea Sistemului Național Antigrindină în Dâmbovița
Vlad Pătrașcu, directorul executiv al Direcției Agricole Dâmbovița, a oferit recent o informare detaliată despre pașii întreprinși pentru implementarea unui sistem antigrindină la nivel județean. Vlad Pătrașcu a vorbit despre importanța a unui astfel de sistem pentru protejarea agriculturii locale, considerată coloana vertebrală a economiei județului.
„Agricultura reprezintă coloana vertebrală a economiei noastre locale, iar fermierii care depind de condițiile meteo favorabile trebuie să aibă recolte bogate. Din păcate, grindina este un fenomen meteo care poate provoca daune majore cultivatorilor. În ultima lună, grindina a adus pierderi uriașe fermierilor”, a declarat Vlad Pătrașcu, director DAJ Dâmbovița.
Din 2019, au fost inițiate demersuri pentru dezvoltarea capacității de combatere a căderilor de grindină în județul Dâmbovița, cu un studiu de fezabilitate care includea unități administrativ-teritoriale precum Văleni, Râul-Alb, Voinești, Vulcana-Pandele, Ocnița, Ulmi și Comișani. În 2023, un nou studiu a condus la retragerea a două puncte de lansare, Văleni și Râul-Alb, dar planul de activități pentru 2024 a fost aprobat pe 15 februarie 2024, incluzând extinderea capacității de exploatare și operare în județul Dâmbovița.
Pe 2 aprilie 2024, Direcția Agricolă Dâmbovița a participat la Comisia de Dialog Social, discutând necesitatea implementării sistemului antigrindină. Ulterior, pe 9 mai 2024, o comisie din cadrul Direcției a avut discuții cu Florin Istrate, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură. În urma acestor discuții, s-a stabilit intervenția cu două baterii de generatoare terestre pentru punctele retrase, Văleni și Râul-Alb, generatoare care au o rază de acțiune de până la 2.500 de metri, fiind foarte eficiente pentru aceste zone.
„Rămâne de văzut care sunt următoarele demersuri pentru implementarea sistemului antigrindină. Vom continua să ne implicăm activ în protejarea fermierilor și a culturilor acestora”, a concluzionat Vlad Pătrașcu.
Implementarea acestui sistem este esențială pentru reducerea pierderilor cauzate de grindină și pentru asigurarea unor recolte stabile și bogate pentru fermierii din județul Dâmbovița.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Acțiuni complexe antidrog în DâmbovițaAutomecanica a reluat colaborarea cu nemții de la Rheinmetall
111 carnete de rentier agricol, vizate
Investiții noi în comuna Raciu
372 de locuri de muncă vacante
Peste 2600 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
206 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Proiecte majore în derulare la Voinești
Salariul minim crește odată cu problemele angajatorilor
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.