Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.10.2021 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Impactul pandemiei asupra asociațiilor europene (II)

Impactul pandemiei asupra asociațiilor europene (II)

Nu există un an 4-lea val pandemic în Bruxelles și asta în special datorită atingerii procentului de vaccinare de turmă în Belgia de peste 70%. Noul normal al activității din Bruxelles prevede acum o prezență în birou de 2-3 zile pe săptămână, iar ideea activității de acasă a prins și va rămâne. Unele organizații caută soluții de durată, un lider de organizație precizând că acum în contractele de angajat sunt prevăzute posibilitățile de a lucra 12 zile pe lună de acasă și 3 luni pe an de a activa online dintr-o altă țară.

Desigur, este important de urmărit legislația țării de rezidență. În Belgia, de exemplu, încadrarea juridică cu impact asupra taxelor se schimbă dacă derulezi activități din altă țară mai mult de 3 luni pe an. Este un subiect de urmărit în anii viitori. Revenind la asociațiile europene, acestea au practic două viteze din punct de vedere al comunicării strategice. Există o planificare care anticipează un orizont de 6 luni, dar și o flexibilitate de reacție adaptată schimbărilor politice. Formele de interacțiune au ocupat un loc central în cadrul dezbaterilor.

Dacă ne referim la comunicarea internă, webinarele vor continua să fie canalul preferat, dar cu o dezvoltare spre soluțiile hibrid. O atenție specială trebuie să se acorde însă posibilei discriminări a persoanelor prezente online față de cele care sunt prezente fizic în întâlnire. Conferințele Virtuale sunt înlocuite treptat cu cele în format combinat (fizic și online), dar bugetele acestor evenimente pot să schimbe abordarea, în funcție de puterea financiară a organizației.

 

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Încrederea într-un Guvern (II)
Încrederea într-un Guvern (I)
Un moment de răscruce politică
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (II)
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (I)
O trăim și pe-asta: bulgarii ne aprind becurile (!?)
Taxa pe lux...
Al cincilea val letal...
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Acum ori niciodată…
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale