Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.11.2020 00:18

VOX POPULI ■ România, țară scumpă!


A A

"Iarna asta o să fie foarte grea pentru noi, românii"


ȘTEFAN KHALIL


Anotimpul rece bate la ușă, iar odată cu venirea acestuia, cheltuielile oamenilor vor fi din ce în ce mai mari. În luna octombrie a acestui an, rata inflației a scăzut de la 2,7%, cum era în luna august, la 2,5%. În perioada următoare însă, specialiștii spun că inflația va crește din nou, unul dintre motive fiind consumul mare la căldură și curent pe timpul iernii. De asemenea, România se confruntă cu o criză economică cauzată de pandemia de coronavirus, iar din acest motiv, nu se anunță deloc vremuri ușoare pentru români. Reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au ieșit în stradă și au stat de vorbă cu cetățenii dâmbovițeni, întrebându-i dacă sunt pregătiți să facă față noilor scumpiri care se anunță în perioada următoare și în plină criză economică pe care țara noastră o traversează în acest moment ●Nu aș face față dacă nu aș avea copiii să mă ajute. Am pensie mică, până în 1.500 de lei pe lună. Abia dacă pot plăti medicamentele, chiria și utilitățile. Trăim vremuri foarte grele pentru pensionari. ●E dramatic ce se întâmplă. Gazele se vor scumpi de la 1 ianuarie, iar până atunci tot o să plătim mult că trebuie să ne încălzim. Ce o să facem de la 1 ianuarie…nu știu, conservăm căldura până atunci și o folosim tot pe aceea după. ●Este dificil pentru toți. Vor urma vremuri grele, situația este instabilă și medical, dar și economic. Dacă ne bagă și o Stare de Urgență… murim de foame și frig în casă. ●Nu sunt pregătit. Am pensie mică, Guvernul ne minte că ne mărește pensia și după se face că nu mai are cum…eu am cheltuieli de peste 1.200 de lei lunar, cu pensie de 1.800. Soția are și ea pensie mică, iar copiii ne ajută și ei când pot, dar de multe ori tot noi trebuie să-i ajutăm pe ei. Nu știu cum vom traversa iarna asta… ●Ne este teamă de ceea ce ne anunță specialiștii că urmează. Inflația crește în fiecare an, acum suntem loviți și de o criză economică, iar pandemia de COVID este pe zi ce trece mai greu de controlat. Iarna asta o să fie foarte grea pentru noi, românii, și pentru toate țările, vedeți bine ce se întâmplă în Europa. ●Suntem mai calculați pe timpul iernii. E normal să fie cheltuieli mai multe și mai mari, dar am mai făcut economii în acestă vară și uite așa ne vom descurca, dar cu greu. Important e să rămânem sănătoși. ●Nu ne temem de virus, cât ne temem de consecințele care apar în urma acestei pandemii. E doar începutul, să vedeți prin ce vom fi nevoiți să trecem de acum încolo. Așadar, dâmbovițenii nu privesc cu ochi buni perioada anotimpului rece, mai ales că România se află într-o criză economică și sanitară. Cei mai îngrijorați sunt pensionarii care se plâng că le-a fost greu pe întreg parcursul acestui an.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale