Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.02.2020 00:19

Editorial


A A

Hai, neamule, ia la ordonanțe de urgență!

Hai, neamule, ia la ordonanțe de urgență!

GEORGE COANDĂ


Așa ar putea fi privită, ca imagine de bâlci, emiterea, pe repede înainte, de către primul guvern păstorit de Ludovic Orban, a grămezii ăleia de ordonanțe de urgență, vreo douăzeci și cinci, ca să fie îndestulată nația română fără ca aceasta să priceapă cum devine cazul, fie că e vorba și de reglementarea circulației trotinetelor electrice. Ca să dau un exemplu. Dar nu mai cotează ce-or fi vrând să zică ordonanțele alea. Contează, însă, moralitatea politică a lui don Orban și a PNL. Vă mai aduceți aminte, că doar nu s-a scurs multă vreme de atunci – era pe când la Palatul Victoria stăpâna doamna Dăncilă și ai săi -, cum perora cu încrâncenare antipesedistă don Ludovic et. Comp. Împotriva ordonanțelor de urgență, considerându-le cel mai mare rău, ce mai, dictatură monstruoasă? Desigur că vă aduceți aminte. La urma urmelor chestia asta cu ordonanțele este boală veche postdecembristă și, se pare, fără leac. Da, este imoralitate guvernamentală, ține, de slăbiciunile „clasei politice”, sunt legiuri peste legile în vigoare, și, de cele mai multe ori, servesc interese obscurire, de un afacerism mafiotic. Păi, stimați politicieni peneliști, cocoțați pe la palatul Victoria, dacă ați tunat condamnat cu vehemență, deci, pârdalmiale de ordonanță de urgență, ce... urgență s-a mânat de le-ați emis în vrac pe la ceasuri de seară și de noapte, ca și cum s-ar fi scufundat a doua zi țara și așa ați salvat-o? Nu era să fie nicio urgență, dar erau convinși că a doua zi îi va alunga din scaunele de la Palatul Victoria moțiunea de cenzură băgată-n Parlament de PSD. Și mai știu că se vor reîntoarce în acele scaune prin vrerea președintelui Iohannis și că, astfel, purcoiul ăla de ordonanțe își va face efectul, chiar dacă unele vor fi trimise spre judecata C.C.R. Toți o apă și un pământ, politicienii noștri, de dreapta, de stânga, au guvernat/ guvernează țara-n dodii. Și știți ce înseamnă a guverna cu ordonanțe de urgență? Scurt: dictatură. Una mascată în staniolul aparentei democrații pluripartidiste. Hai, neamule, ia ordonanța!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale