Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.06.2021 00:25

În sudul județului, culturi distruse în doar câteva minute


A A

Grindina a făcut ravagii în Dâmbovița

Grindina a făcut ravagii în Dâmbovița

❚ „În numai 20 de minute sute de hectare au fost compromise, mare parte dintre ele în proporție de 100%” (primar Răcari, Marius Caravețeanu) ❚ „Cei afectați trebuie să depună o cerere la Comisia Locală pentru Situații de Urgență pentru a se face o evaluare punctuală a fiecărui proprietar care este afectat de grindină” (directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran)

 

VIOLETA STANCIU


Prăpăd la Răcari provocat de grindina care a căzut la sfârșit de săptămână! Potopul care s-a abătut asupra localității, deși a ținut doar câteva minute, i-a adus în sapă de lemn pe agricultorii din zonă care s-au trezit cu recoltele distruse. Spre disperarea fermierilor, culturile de porumb și floarea soarelui au fost compromise aproape total totalitate. Cu toate că nu se poate pune nimeni cu furia naturii, primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, și-a arătat indignarea și supărare, pe pagina sa de facebook, față de situația provocată de această calamitate. Totodată, edilul îi îndeamnă pe fermierii de la Răcari să încerce să se ridice și să meargă mai departe... ,,A fi sau a nu fi fermier! Putem spune că o tragedie s-a abătut asupra fermierilor din Răcari care sunt cu moralul la pământ. Sper să se ridice, să ne ridicăm împreună și să mergem mai departe cu toate că e foarte greu de spus în acest moment cu ce. În numai 20 de minute, sute de hectare au fost compromise, mare parte dintre ele în proporție de 100%. Cum s-ar spune în popor o sfoară de piatră, bob de grindină, s-a abătut asupra localității Răcari pe o lățime de câțiva kilometri, pe o lungime de câțiva kilometri. Grindina a făcut prăpăd și a distrus tot”, a declarat primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu. Directorul Direcției Agricole spune că grindina ,,a prins pe toată zona aceea Răcari, Ciocănești, Tărtășești” Direcția Agricolă Dâmbovița a început să- și facă propria evaluare a pagubelor produse de grindină, pentru că au fost afectate și localitățile din jur, respectiv Ciocănești, Tărtășești și chiar Potlogi! ,,A prins pe toată zona aceea Răcari, Ciocănești, Tărtășești... Facem și noi o evaluare, dar cei afectați trebuie să depună o cerere la Comisia Locală pentru Situații de Urgență pentru a se face o evaluare punctuală a fiecărui proprietar care este afectat de grindină. Izolat a mai apărut grindina și în alte zone, pe la Potlogi, de unde am primit o cerere pentru constatarea de calamități. Până nu se face o inventariere punctuală nu avem cum să știm acum gradul de calamitate, dar pot fi și calamități de 100% pe o arie mai restrânsă. Știți cum vine grindina, ea vine ca o sfoară, în epicentrul zonei atacul este mult mai puternic, după care se slăbește ca intensitate... cu cât se depărtează de centru. Recoltele nu mai pot fi întoarse, depinde și despre ce recolte vorbim. Teoretic ar mai fi timp pentru porumb, dar pentru marea majoritate a culturilor... nu mai este timp”, ne-a declarat ieri directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Incendii puternice la Mija și Târgoviște
Coaliția contranaturii...
Stația antigrindină, o promisiune neonorată!
Drumul de la Nisipuri, redeschis traficului rutier
Calamitățile din zona de munte încing spiritele în Palatul administrative
Parteneriate europene pentru salvarea presei
Infecțiile respiratorii, în creștere!
Stația de capăt de pe Calea Ialomiței prinde contur
Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) al CJD, turat la maxim!
Ni se interzice să fim români...
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția contranaturii...

... este pe cale să sară în aer. Căci, UDMR, gând la gând și mână-n mână, cu Budapesta, nu vrea, nem, nici în ruptul capului, să-și dea acordul cu desființarea SIIJ și pe legiferarea LGBTO și a nașterilor de către bărbați. Și, uite cum, vrând-nevrând, dar logic și obiectiv, n-am nimic împotriva acestei alianțe frățești udemeristo- budapestene care dă cu tifla-n nasul ăla obraznic al dictatorilor de la Bruxelles.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale