Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.08.2022 00:19


A A

Ghici cine vine la Cotroceni...

Ghici cine vine la Cotroceni...

George Coandă


Nici nu s-a încheiat bine al treilea an din al doilea mandat de președinte al lui herr Klaus Werner Iohannis - în care românii și-au pus speranțe la greu, dar s-au ales cu prafu’ de pe tobă - că au și început să bântuie spațiul public scenariile pe chestia aia a urmașului la înaltul fotoliu de la Palatul Cotroceni. Și așa, luându-ne prin suprindere, ba chiar era să spun, pe nepusă masă, un nume a țâșnit în pomenitul spațiu piblic, circulând acum – discutat pro și contra – cu o insistență care, tocmai de aceea, te pune pe gânduri. Iar pe un bătrân gazetar, cum este cazul semnatarului acestui editorial, îl face a crede că, la mijloc, este ceva necurat. Mai ales că unele sondaje acreditează posibilul prezidențiabil cu mare cotă de încredere din partea românilor. Și este vorba de nimeni altcinveva decât de faimosul procuror șef al UE (o faimă, de altminteri controversată), doamna Laura Codruța Kovesi. Și dacă mulți români îl văd, pe bune, prezidențiabil pe Mircea Geoană („prostănacul”, după părerea lui Ion Iliescu, ajuns ditamai secretar general adjunct al NATO, nu-i așa), omul având o ținută pretabilă/aptă pentru Palatul Cotroceni, pe Codruța, hopa, huța, cineva, de undeva, din România nicidecum, o vrea urcată în căruța care s-o ducă drept la Palat. Oare cine? Monsieur Macron, dacă e să luăm în seamă zvonul că va fi să fie susținută de partidulețul de apartament al filofranțuzului Dacian Cioloș, de-i zice „Reper” (ah, da, reper pentru interesele antiromânești ale unora de pe la Bruxelles/Strasbourg și de pe la Paris), sau altcineva, o să aflăm că, doar se știe, în politică avem de-a face, la un moment dat, cu „secretul lui Polichinelle”. Ceea ce, totuși, devine clar pe zi ce trece, este că, cineva, fabricând niște sondaje de opinie manipulatoare, o vrea pe Codruța pe post de... guvernator al coloniei România. Și pusă în cătușe neomarxiste.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale