Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.01.2023 00:13

Președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu, semnalează:


A A

,,Extinderea Cardiologiei și tratarea infarctului miocardic acut, cel mai bun lucru la SJUT”

,,Extinderea Cardiologiei și tratarea infarctului miocardic acut, cel mai bun lucru la SJUT”

*„Un pacient poate fi salvat cât timp a stat mai puțin până i s-au făcut manevrele necesare pentru deblocarea arterei coronare care a fost înfundată”

 

Investiție de grad „zero”... la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște! Președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu, recunoaște că cel mai important lucru care se face în momentul de față la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, din punct de vedere investițional, este extinderea Secției de Cardiologie și instalarea angiografului, aparat care va ajuta la salvarea vieții multor dâmbovițeni, pentru că în cazul unui infarct de miocard timpul este factorul hotărâtor.

Chiar dacă există în momentul de față  un elicopter care îi poate transporta rapid la București pe pacienții care au suferit un infarct, și în acest caz tot timpul este dușmanul principal al bolnavului, pentru că se pierd ore bune până la venirea elicopterului la Târgoviște.     

,,Dacă ar fi să analizez cel mai bun lucru care se face la Spitalul Județean Dâmbovița este extinderea Secției de Cardiologie și începerea la Târgoviște a tratării infarctului miocardic acut pentru că un pacient poate fi salvat cât timp a stat mai puțin până i s-au făcut manevrele necesare pentru deblocarea arterei coronare care a fost înfundată. Acum lucrurile merg relativ bine prin faptul că avem elicopter la dispoziție și că știm la ce spital vor ajunge pacienții, dar se pierd ore destul de multe. Până faci comanda, mai repede de 3 h, nu se poate întâmpla nimic! Și dacă acest lucru (n.n. punerea în funcțiune a angiografului), e normal că se va întâmpla, pentru că toate merg bine, va fi un mare câștig de vieți omenești în județul Dâmbovița pentru că celelalte spitale din jurul nostru au acest beneficiu medical de mare importanță. Trebuie să vă spun că se fac investiții și în aparatură medicală, pentru că sunt câteva specialități noi care s-au înființat și care au nevoie de aparatură specială... pentru specialitatea fiecăruia. Deci trebuie să spun că suntem mulțumiți de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, medicul chirurg Jean Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale