Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.09.2021 00:14

„Ipostaze ale feminității, secolele XV - XIX”


A A

Expoziție la Palatul Potlogi

Comunicat de presă

Consiliul Județean Dâmbovița organizează, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, un nou eveniment în cadrul Ansamblului Monumental Brâncovenesc de la Potlogi. Expoziția, intitulată „Ipostaze ale feminității, secolele XV - XIX”, aduce un omagiu tuturor femeilor din trecut, cunoscute sau rămase anonime, și valorifică o parte a colecțiilor deținute de muzeu. Fie că sunt descoperite prin cercetări arheologice sau provin din donații ori achiziții, toate obiectele expuse sunt prețioase, delicate și martori ai unor vremuri în care timpul avea răbdare.

Portretele murale, giuvaericalele ajunse până la noi, fie că sunt inele, cercei, ace de voal, iconițe ferecate în argint, paftale sidefate etc. depun mărturie pentru multiplele ipostaze în care femeile și-au îndeplinit menirea. Vizitatorii pot admira de la portretul principesei Zoe Brâncoveanu ori cel al unei prințese Sturdza, la ținute de gală, elemente de mobilier, mănuși, umbrele, evantaie etc.

Amenajată în Palat, în spațiul destinat Doamnei Maria Brâncoveanu, de la a cărei naștere se împlinesc 360 de ani, expoziția poate fi vizitată în perioada 22 septembrie - 22 octombrie 2021.

Accesul în muzeu se desfășoară în concordanță cu regulile privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Compartimentul Imagine, Relații Externe - Consiliul Județean DâmbovițaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Festivalul Național „Crizantema de aur”: Celebrăm Tinerețea Romanței
Doar 2200 de elevi au fost imunizați împotriva COVID-19
Când avem Același Tată...
Târnosirea bisericii mănăstirii Pătroaia
Holocaustul văzut prin ochii tinerei generații
Expoziția de ceramică, grafică și gravură „EX – AEQUO”
Expoziția itinerantă „Jandarmeria Română 1850 - 2020”
Spre viață veșnică!
Controale în unitățile de învățământ pentru respectarea măsurilor sanitare
Licitație pentru pictură la noua biserică din Dobra
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale