Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.10.2022 00:19

Uzina din Moreni se pregătește de negocieri dure cu MAPN pe contractul multianual!


A A

Explozia prețurilor a dat peste cap Automecanica

Explozia prețurilor a dat peste cap Automecanica

*„Războiul din Ucraina ne învață anumite lucruri, ne învață că ceea ce spuneam eu, de vreo 20 de ani, că a-ți distruge industria națională de apărare este crimă... și genocid”, a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu

 

La Uzina Automecanica Moreni se lucrează de zor la actualizarea contractului multianual cu Ministerul Apărării Naționale, contract care expiră la sfârșitul acestui an! Măsura este impusă de explozia prețurilor la materiale și la tot ce înseamnă utilități, respectiv gaze, energie, combustibili care au aruncat în aer toate prețurile calculate inițial. Liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu este optimist că lucrurile pot evolua într-o direcție bună și în acest domeniu de activitate în viitorul apropiat sau mai îndepărtat dar numai dacă sindicatul „stă cu arma la picior” și dacă este vigilent.

„Automecanica lucrează în momentul de față la noul contract multianual cu Ministerul Apărării Naționale pentru că cel vechi se încheie în decembrie și vrem să fim cu el gata, cu toată pregătirea, având în vedere creșterea de prețuri la materiale, energie, gaze... și alte cele și atunci sigur va fi o negociere foarte dură cu MAPN pe lucrul acesta. Noi trebuie să fim pregătiți, să avem dosarul realizat 100% în așa fel încât să nu avem opreliști. Dacă stăm tot timpul în acțiune, cu arma la picior, cu vigilență, eu zic că lucrurile pot evolua în perioada următoare în sensul bun pentru că se arată din ce în ce mai mult că războiul din Ucraina ne învață anumite lucruri, ne învață că ceea ce spuneam eu, de vreo 20 de ani, că a-ți distruge industria națională de apărare este crimă și genocid... Se dovedește că un război în momentul de față se duce cu tot arsenalul și dacă nu ai totul bine pus la punct și nu ai cantitățile necesare ca să poți să desfășori o asemenea anvergură la un sistem de apărare... nu este bine. Nu funcționează totul numai cu rachete, nici numai cu blindate aduse numai din America... Și America aduce și ea pe ici, pe colo, că are tot interesul să ducă, dar dacă nu faci în țară la tine, să pui în mișcare sistemul tău propriu, aparatul tău de industrie de apărare să funcționeze cu motoarele din plin, uitați că sunt momente ale istoriei în care regreți că nu ai făcut ce trebuie”, a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rata șomajului, în ușoară creștere: 2,84 %
Bărbat din Decindeni, reținut de polițiști
CJD a lansat licitația publică pentru reabilitarea DJ 712A
Salbă de amenzi aplicate de polițiști
Sprijin pentru racordarea la rețeaua de apă-canal
Gala „Topul Firmelor”, ediția XXIX-a
200 de fermieri înscriși în Programul pentru cartofi
APIA a autorizat peste 21.000 de plăți pentru fermieri
517 locuri de muncă disponibile
Fosele septice trebuie înscrise într-un registru special de evidență


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale