Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.06.2024 00:13


A A

DSP Dâmbovița, recomandări privind canicula

DSP Dâmbovița, recomandări privind canicula

comunicat de presă 

Având în vedere că pentru județul Dâmbovița a fost  emisă  o atenționare meteorologică ce vizează disconfortul termic produs de temperaturile ridicate din zilele următoare, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița face apel la populație să respecte recomandările medicilor privind  măsurile de urgență care se iau în caz de caniculă:                                  

1)Pentru sugari și copii: -se  va  realiza  un ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă și curenți de aer; -se va realiza hidratarea corespunzătoare, iar pentru sugari, mama va alăpta ori de câte ori sugarul solicită; -copilul va fi îmbracat lejer, cu hăinute din bumbac și nu va fi scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi; -copiii vor primi apă plată sau apă cu proprietăți organoleptice, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe preparate în casă, fără conservanți; -copiilor aflați în tabere li se vor asigura condiții corespunzătoare de cazare și o alimentație bogată în fructe și legume proaspete; -copiii vor fi atent supravegheați și vor fi lăsați să se joace numai în locuri umbrite, în afara orelor de caniculă, având capul protejat de pălăriuțe; -scăldatul, acolo unde este cazul, va fi făcut sub absoluta supraveghere a însoțitorului și numai în locurile special amenajate în acest scop.           

2)Pentru persoanele peste 65 de ani: -se încearcă crearea unui ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului; -hidratarea corespunzătoare cu apă plată, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe;  -în alimentație va predomina consumul de fructe și legume proaspete, cu proprietăți organoleptice corespunzătoare; -se vor evita deplasările în perioadele de vârf ale caniculei și staționările în locuri cu maximă aglomerație umană; -menținerea cu rigurozitate a igienei personale prin dușuri frecvente; -persoanele care suferă de anumite afecțiuni își vor continua tratamentul conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în această perioadă, persoanele cu afecțiuni cronice  cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, afecțiuni psihice, să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

3)Persoanele care prin natura activităților lor depun un efort fizic deosebit: -vor încerca dozarea efortului fizic în funcție de perioadele zilei, încercând  să evite efortul excesiv în orele de vârf ale caniculei; -se va asigura hidratarea corespunzătoare cu apă minerală, apă plată  sau apă cu proprietăți organoleptice, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe; -este total contraindicat consumul de cafea, alcool  și tutun.

„Informăm populația că  în zonele urbane au fost stabilite punctele de distribuire a apei potabile și punctele de acordare a primului-ajutor”, a transmis directorul executiv al DSP Dâmbovița, dr. Sorin Stoica.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale