Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.10.2023 00:18

Proiecte de infrastructură rutieră, în vizorul secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu


A A

Drumul Expres București –Târgoviște, la faza analizei multicriteriale

Drumul Expres București –Târgoviște, la faza analizei multicriteriale

*În luna august drumul de legătură de la DN 7 la Autostrada A1 a intrat în aprobarea Comisiei Interministeriale

 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, stadiul în care se află unele proiecte importante care vizează infrastructura rutieră  din județul Dâmbovița! Potrivit acestuia,  un lucru foarte bun este că în luna august drumul de legătură de la DN7 la Autostrada A1 a intrat în aprobarea Comisiei Interministeriale în vederea trecerii la  nivelul următor, respectiv  la aprobarea indicatorilor tehnico - economici în ședința de Guvern.

„Avem acolo, după emiterea avizului, cred eu că undeva în luna septembrie sau cel târziu în octombrie, să se emită și hotărârea de guvern. Practic asta înseamnă posibilitatea să se treacă la contractarea proiectării și execuției. Este un proiect de circa 14 km care înseamnă o legătură rapidă, pe 4 benzi, între Autostrada A1 și DN 7 în zona Centrului Renault de la Titu. Pe parcursul acestui proiect se intersectează cel puțin două artere importante pentru județ, este vorba de drumul care leagă Potlogi cu satul Zidurile din comuna Odobești și Pitaru de Odobești, de centrul de comună Odobești. Acolo vor fi prevăzute girații, plus girațiile de la pornire din zona autostrăzii, a Parcului Industrial din Corbii Mari și în fața Centrului de Tehnologie Renault de la Titu”, a transmis Ionuț Săvoiu.

Acesta  este optimist că în scurt timp se va aproba și analiza multicriterială nr. 1 pentru Drumul Expres București –Târgoviște.

„Au fost consultate toate autoritățile locale de pe traseu, inclusiv din județul Ilfov, au fost preluate toate observațiile făcute de autoritățile locale și avem un traseu preliminar care sper eu să se aprobe în maxim 2 săptămâni după care să se obțină și aprobarea analizei multicriteriale 2 care înseamnă de fapt traseul care intră în proiectare de fezabilitate. Acest proiect, insist și accentuez, merge înainte. El va pleca de undeva din sudul municipiului Târgoviște și sperăm noi că se va închide după toate aprobările necesare în zona drumului radial de Sisești, în comuna Mogoșoaia, în nordul Bucureștiului, undeva între satul Tămaș și gara Buftea. Cam astea  sunt analizele avute în vedere și sper eu ca odată ce va fi proiectat traseul și prezentat să poată opinia publică să constate soluția aceasta rapidă pentru traficul de tranzit și pentru traficul greu către București să fie rezolvat și să se intre în pasul următor, respectiv realizarea studiului de fezabilitate”, a transmis secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

 


Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Dezbaterea de la Maastricht
Start campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie
Hramul Mănăstirii Nucet în Arhiepiscopia Târgoviștei
90 de bilete de tratament balnear la Casa de Pensii Dâmbovița
Tur de forță prin municipiile și orașele județului
Întreruperi de energie electrică programate
Comisar european pentru apărare
Școala Gimnazială Specială din Târgoviște, redeschisă cu fonduri UE
Polițiștii, înapoi la școală
Izvorul Tămăduirii și Hramul Mănăstirii Nucet


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dezbaterea de la Maastricht

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele electorale ale partidelor politice europene pentru președinția viitoarei Comisii Europene.

Urmăresc alegerile primare europene și procedura de alegere a liderilor europeni... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale