Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.06.2021 00:17

Pe primele patru luni din 2021:


A A

Decese multe în rândul membrilor CAR Omenia Târgoviște

Decese multe în rândul membrilor CAR Omenia Târgoviște

❚ „Ne-au decedat, în primele patru luni din acest an, 403 membri, iar anul trecut 901 decedați. Niciodată nu a avut CAR Omenia Târgoviște atât de mulți decedați”

 

VIOLETA STANCIU


Și în acest an, la fel ca anul trecut, CAR Omenia Târgoviște a pierdut un număr important de membrii, oameni care au decedat la vârste nu foarte înaintate. Într-un interval scurt de timp, de numai 4 luni, din 2021, CAR Omenia Târgoviște a rămas fără 403 membri. Un alt fenomen cu care se confruntă în ultimul timp instituția de credit a pensionarilor, la care au început să adere și salariații, este cel al retragerilor. În perioada ianuarie - aprilie 2021 s-au retras de la CAR Omenia Târgoviște 126 de membrii. Oamenii au invocat că au nevoie de banii din fond pentru a stinge alte obligații. „Am pornit la 1 ianuarie cu 25.575 membrii, iar spre sfârșitul lunii mai 2021 aveam 25.510. Ne-au decedat, în primele patru luni din acest an, 403 membri, iar anul trecut 901 decedați. Niciodată nu a avut CAR Omenia Târgoviște atât de mulți decedați. Și anul acesta ne-am confruntat cu această situație, pentru că niciodată nu am avut pe 4 luni 403 decedați. A mai fost un fenomen. A fost și pandemia, dar foarte mulți au venit și s-au retras de la CAR, am încercat să-i conving, să le explic ce pierd mai ales cei care sunt vechi la noi, pentru că cei care sunt vechi pierd, cei care au un an vechime nici nu-i mai chem la discuții, dar pe cei vechi îi chem. Îi chem să le spun care este avantajul, care este dezavantajul dacă pleacă, noi nu pierdem, omul pierde. Am avut foarte mulți care au renunțat. Am avut un caz, o doamnă cu soțul bolnav de cancer, îl internase în spital și făcuse cerere să se retragă. Am invitat-o și i-am explicat că, la cei 28 de ani vechime, pierdea 3200 lei ajutorul de deces, pentru că acesta se pierde, pentru că fondul omului îl dăm înapoi. I-am făcut o propunere să-i dăm din fond, pentru că avea nevoie să plece la București cu mai mulți bani, i-am dat o parte din fond, a mai rămas cu ceva la noi și așa își păstrează vechimea și nu pierde ajutorul în caz de deces. Mi-a mulțumit, dar nu toți procedează așa. Am și cazuri care spun, ,,da, am înțeles ce pierd, dar mă retrag’’. Sunt și astfel de situații. De la 1 ianuarie 2021, până la sfârșitul lunii aprilie 2021 am avut 126 de membri retrași, dar mulți dintre ei sunt din cei înscriși mai târziu, nu din cei vechi”, ne-a declarat președintele CAR Omenia Târgoviște, Elena Chițu.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

208 persoane de la Bursa locurilor de muncă s-au angajat!
Instituțiile sociale, în atenția Arhiepiscopiei Târgoviștei
242 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Întreruperi de energie electrică
Exercițiu ISU spectaculos la Târgoviște
Medicii de familie așteaptă să vadă "negru pe alb" ce prevede noul contract
Informarea turiștilor și protejarea mediului, principalele priorități ale jandarmilor montani
Noi cazuri de COVID-19 în județul Dâmbovița
Statistici îngrijorătoare: spor natural negativ
Numărul de infectări cu SARS-CoV2 a crescut în județul Dâmbovița
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția contranaturii...

... este pe cale să sară în aer. Căci, UDMR, gând la gând și mână-n mână, cu Budapesta, nu vrea, nem, nici în ruptul capului, să-și dea acordul cu desființarea SIIJ și pe legiferarea LGBTO și a nașterilor de către bărbați. Și, uite cum, vrând-nevrând, dar logic și obiectiv, n-am nimic împotriva acestei alianțe frățești udemeristo- budapestene care dă cu tifla-n nasul ăla obraznic al dictatorilor de la Bruxelles.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale