Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.09.2022 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

De 15 ani în Casa Europei

De 15 ani în Casa Europei

Am avut șansa să lucrez la Bruxelles încă de la început în fascinanta lume a afacerilor europene, urmărind cu mare interes construcția comunitară de la centru. Prin natura muncii pe care o desfășor la Bruxelles am întâlnit și schimbat opinii cu mii de persoane din capitala europeană, unii lucrând în instituții europene, alții desfășurându-și activitatea în misiuni diplomatice, reprezentanțe regionale, corporații, grupuri de interese industriale, sindicate, firme de consultanță, camere de comerț și industrie, organizații nonguvernamentale sau trusturi de presă.

La sfârșitul anilor ’90, Bruxelles-ul era un loc în care românii își făceau simțită prezența foarte discret. Progresiv, ei au intrat pe „piața de Bruxelles”, iar acum nu mai surprinde pe nimeni prezența noastră aici. Legătură cu România a fost o prioritate a activității mele de la Bruxelles. Internetul mi-a dat posibilitatea să fiu conectat la dezvoltările europene ale Românie, iar provocarea oferită de nouă dimesiune – cea de a lansa un blog pe teme europene – am analizat-o câteva luni.

Am discutat această idee cu doamna profesoară Mihaela Lutas. Am convenit că o exprimare liberă e indicată pentru a trimite și noi semnale dezbaterii despre România și Uniunea Europeană, încercând să observăm și un impact posibil pe structura locală.

Acum 15 ani, pe 8 septembrie, lansam blogul în care promisesem să prezint fascinanta lume a Bruxelles-ului european. Am încercat prin cele 3000 de mesaje să analizez impactul dinamicii UE asupra României, așa cum s-a văzut din capitala Europei. Mulțumesc cititorilor și celor care au ajutat la realizarea acestui conținut! Construcția europeană continuă, deci și povestea noastră merge mai departe!

 

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)
Reîntregirea patriei prin Biserica neamului
Snagov 2
Snagov 2
Gangsterismul valah
Turism prezidențial doar de „amorul artei”
Mobilitățile de la structura națională spre cea europeană
„Colivia de aur” europeanã
Presa sănătoasă, importantă pentru democrația Europei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale