Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.03.2023 00:17


A A

Datul cu părerea...

Datul cu părerea...

George Coandă


...este la români una din stările lor naturale și care, cu vremea, a devenit un sport național care, atunci când lumea îți e mai dragă, ne încurcă rău viața. Și ne-o încurcă rău de tot. Iar când este vorba de politică și de implicațiile politicului în existența noastră socială, nu-ți vine a crede cât de mult  contează, ca influență și, de ce nu, manipularea a mentalului colectiv, datul cu părerea. De aici în limba română postdecembristă a apărut și s-a impus substantivul, nu întotdeana cu sens peiorativ, părerolog, ca și cum ar fi o profesie. Și, într-un anume fel este. Și cum televiziunile s-au înmulțit precum ciupercile după ploaie, și părerologie s-au înmulțit așijderea. Iar cei mai mulți au pretenția ca pe burtieră să apară scris sub numele prestatorului de dat cu părerea analist politic. Cât de pregătiți sunt pentru o astfel de profesie, cât de motivați sub raportul analizei logice și premonitorice sunt, vedem, seară de seară, la orele talkshow-urilor și podcast-urilor când cei mai numeroși dintre acești dătători cu părerea se bălăcesc în bâlbâieli penibile apelând la truisme pe care le-ar vrea niște adevăruri pe care doar ei le-au descoperit și când vreun moderator isteț și pe fază le atrage atenția că nu comunică nimic interesant, imediat le sare țandară și ar fi în stare să-i bage moderatorului microfunul pe gât. Și, din păcate, fapt toxic pentru comunicarea publică virtuală, o grămadă de părerologie  sunt eternizați, ca și cum alții mai breji n-ar mai fi trăitori în această țară. Astfel că fac mai mult rău și imaginii posturilor de televiziune, și fac trimitere la cele mai vizibile truste arogându-și statusul de „naționale” și telespectatorilor care se uită la unii ca la niște guru. Cu atât managerii editorialele trebuie să fie ectrem de atenți pe cine invită în fața camerelor altminteri comunicarea media românească va fi impardonabil viciată. Dar deja este. Căci, părerologii sunt asemenea unei pandemii de delirium tremens.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale