Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
10.01.2022 00:17
Semnalul ambulanțierilor
Dâmbovițenii se tem să mai ajungă la spital?

*De frica noului coronavirus, multe peroane solicită îngrijirea medicilor în ultimul moment, iar pentru unele dintre ele se întâmplă să fie prea târziu să se mai acționeze
Recent, managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, ne-a confirmat că numărul urgențelor a scăzut considerabil în ultimul an. Explicația nu poate fi decât una singură, spune acesta: oamenii se tem să mai ia contact cu cadrele medicale și cu spitalul, pentru a nu se infecta cu noul coronavirus. De frica virusului, multe peroane solicită îngrijirea medicilor în ultimul moment, iar pentru unele dintre ele se întâmplă să fie prea târziu să se mai acționeze.
Într-adevăr, managerul SAJ Dâmbovița spune că a fost redus numărul oamenilor, care efectiv abuzau de serviciile oferite de ambulanțieri și sunau și de trei ori pe zi pentru a primi tratament la domiciliu, chiar dacă nu era vorba întotdeauna de afecțiuni grave. Managerul Mihail Gheorghe a vorbit mai multe despre această situație.
„Din cauza COVID-ului, oamenii evită să mai vină la spital. Faptul că numărul urgențelor a scăzut, este și pentru că lumea evită să mai vină la spital. Pe de-o parte, nu este un lucru rău, pentru că mulți sunau pentru lucruri minore, doar ca să primească tratament. Erau persoane care sunau și de trei ori pe zi, fără să vă exagerez. De exemplu, am avut o persoană, care la sfârșitul anului 2019 a sunat de 300 de ori în 12 luni. Situațiile acestea, din fericire s-au împuținat.
Pe de altă parte, oamenii au început să se teamă foarte mult să nu se infecteze de COVID și când chiar au probleme, ezită să vină la spital, unii vor să primească tratament acasă, alții ajung la spital în ultimul moment, ceea ce este o problemă gravă, pentru că vă dați seama că avem și situații cu persoane care ajung prea târziu pe patul de spital…”, a declarat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Recomandări privind mușcătura de căpușă„Anotimpul asfaltărilor”
Pompierii, prietenii copiilor!
Prima persoană care s-a vaccinat cu doza a 4-a a fost un medic de familie!
Proiectul locuințelor ANL în zona UM Gară
Proiecte importante pregătite de Primăria comunei Raciu
Estimarea necesarului de vaccin antigripal pentru la toamnă, o mare dilemă!
Medicii de la SJUT, premiați la nivel național
Comuna Dobra ia măsuri de securitate!
Culturile speciale și cele ecologice, în prim plan
Editorial
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.
Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
