Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.03.2023 00:15


A A

Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România

Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România

 În cadrul unei conferințe de presă susținută recent, managerul Bibliotecii „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, Agnes Terezia Erich, a precizat că la nivel județean sunt 72 de biblioteci funcționale. În același timp, 15 dintre filiale din județ sunt nefuncționale. Deși ele există, acestea nu au personal care să desfășoare activitatea în cadrul instituțiilor.

Potrivit managerului Bibliotecii Județene,  Agnes Terezia Erich, unii bibliotecari au decedat, alții au ieșit la pensie, iar alții au optat pentru  a fi funcționari publici. Se poate observa o creștere a bibliotecilor nefuncționale. Anul trecut, în Dâmbovița erau 11 localități cu biblioteci din care nu funcționau. Potrivit datelor oferite de conducerea filialei județene, toate bibliotecile publice nefuncționale din Dâmbovița sunt din mediul rural. Nu în ultimul rând, o altă bibliotecă nefuncțională ar fi și în localitatea Comișani, dar postul este scos la concurs în acest moment. Agnes Terezia Erich a prezentat pe larg situația.

„Noi avem și funcția de coordonator metodologic la nivelul județului Dâmbovița, asupra bibliotecilor publice la nivel de județ. Ceea ce este interesant este faptul că la nivel de UAT-uri, noi avem funcționale 72 de biblioteci, de asemenea, un procent foarte bun în această privință. Totodată, avem în județ și 15 localități în care bibliotecile publice nu funcționează. Sunt diverse motive pentru care acestea nu funcționează…Jumătate din bibliotecari s-au pensionat, în alte două biblioteci au demisionat bibliotecarii. Mai avem și situația aceea în care oamenii au trecut de la funcția de bibliotecar, la cea de funcționar public. Să sperăm că se va rezolva problema și pentru aceste biblioteci. Ele există, doar că nu avem bibliotecarul angajat. Suntem județul care stăm cel mai bine la biblioteci funcționale. Localitățile unde nu mai avem biblioteci funcționale sunt: Buciumeni, Cândești (unde s-a pensionat), Comișani (postul este la concurs în acest moment), I.L Caragiale, (pensionare), Cornești (pensionare), Malul cu Flori (deces), Petrești (pensionare), Pietroșița (pensionare), Răscăieți (nu are sediu pentru bibliotecă), Râul Alb (pensionare), Runcu (post restructurat), Tătărani (demisie), Valea Lungă (a trecut pe un alt post), Văcărești (demisie), Vișina (pensionare), Vlădeni (a trecut pe post de funcționar)” , a transmis Agnes Erich, managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale