Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.01.2023 00:14


A A

DAJ Dâmbovița sprijină cultivatorii din județ

DAJ Dâmbovița sprijină cultivatorii din județ

Criza economică, seceta de anul trecut care a pus stăpânire pe culturile din toată țara,  a determinat mulți agricultori să pună lacătul pe fermele lor. Din acest motiv, Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Dâmbovița, a venit în sprijinul cultivatorilor locali. Potrivit directorului instituției, Vlad Pătrașcu, anul trecut au fost accesate mai multe programe guvernamentale pentru a sprijini fermierii din județul Dâmbovița. Odată cu implementarea acestora, conducerea DAJ Dâmbovița are ca obiectiv să reducă numărul de ferme care se închid anual și să încurajeze tinerii fermieri să deschidă noi ferme în județ.

„Vin vremuri complicate, vedem războiul din Ucraina, creșterea costurilor, condițiile meteo capricioase, imprevizibile. Toate acestea îi determină pe fermieri să nu mai cultive, îi determină pe fermieri să-și închidă fermele. Încercăm să preîntâmpinăm acest lucru. Pe rafturile magazinelor vedem mărfuri din export, nu tocmai de cea mai bună calitate, dar care fac o concurență neloială cultivatorilor români. Astfel, Direcția pentru Agricultură a Județului Dâmbovița, prin Guvernul României și Ministerul Agriculturii, a desfășurat în anul 2022 mai multe programe de sprijin pentru fermierii dâmbovițeni, prin programele de minimis. În acest fel, cultivatorii de cartofi au beneficiat de ajutor total în valoare de 106.224 de euro, cultivatorii de usturoi au beneficiat de ajutoare în valoare de 40.120 de euro, cultivatorii de tomată 1, au beneficiat de ajutor în valoare de 357.000 de euro. Cultivatorii de legume în spații protejate, tomată 2, au beneficiat de ajutor în valoare de 264.000 de euro”, a declarat Vlad Pătrașcu, director executiv al Direcției Agricole Dâmbovița.

De asemenea, Vlad Pătrașcu a mai transmis că au fost elaborate amenajamente pastorale în vederea reorganizării administrării și exploatării pajiștilor permanente pentru 89 de localități. Au fost 71 de proiect pentru un total de 53.509 hectare. Nu în ultimul rând, Direcția Agricolă vine în sprijinul fermierilor organizând și cursuri de calificare și instruire a producătorilor agricoli. „Au fost trei cursuri în total, două de agricultori și un curs de lucrător în cultura plantelor. Este important să sprijinim fermierii și prin aceste cursuri, astfel încât, agricultura dâmbovițeană să ajungă la un nivel cât mai bun”, a mai transmis directorul executiv al DAJ Dâmbovița, Vlad Pătrașcu.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale