Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.05.2022 00:12

La Direcția Agricolă Dâmbovița,


A A

Culturile speciale și cele ecologice, în prim plan

Culturile speciale și cele ecologice, în prim plan

Noul director adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu, și-a făcut ieri apariția, pentru prima dată din postura actuală, la conferința de presă... de la agricultură! Acesta a prezentat situația culturilor speciale și a produselor ecologice de la nivelul județului Dâmbovița, din care rezultă că avem un număr de 44 de operatori ecologici, dintre care 37 sunt  producători ecologici.

,,Vreau să prezint situația culturilor speciale.... și o să încep cu produsele ecologice. Avem înscriși până la acest moment un număr total de 44 de operatori, dintre care 37 de producători ecologici care produc vegetale, legume, au pomi fructiferi, cereale, afin, cătină, zmeură, trandafir, levănțică, alun și alte culturi. Avem în județ 5 procesatori  ecologici de ouă, dulcețuri, sucuri, siropuri, semințe, biscuiți, produse de panificație.

De asemenea, avem și 4 distribuitori ecologici de ouă, cafea, legume, uleiuri, un depozitar de produse de brutărie și făinoase și un exportator de afine proaspete la nivelul județului Dâmbovița. Este important să știm, pentru cei care dorim să mâncăm ecologic, că avem și la nivelul județului Dâmbovița acești producători... La culturile speciale avem un producător înregistrat în comuna Gura Șuții, sat Speriețeni, de tutun, cu o suprafață de 7 ha. Pentru cânepă avem două culturi autorizate, una la Morteni de 5 ha și un producător la Ulmi, de 0,42 ha’’, a declarat Adrian Bercu, directorul adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița.  

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Măsuri contra caniculei
Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte va fi prelungit
Terenurile agricole, valorificate la maxim
Școala din Moroeni Glod a primit sprijin din partea Bisericii
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița
Se lucrează la extinderea primăriei
Liderul SNPPC Dâmbovița cere ca polițiștii să testeze noua uniformă
Criză de medici la Ambulanța Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale