Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.03.2021 00:17

ITM Dâmbovița semnalează:


A A

Construcția clădirilor, cea mai riscantă pentru angajați

Construcția clădirilor, cea mai riscantă pentru angajați

❚ Dintre sectoarele economiei naționale în care au fost înregistrate cele mai multe accidente de muncă (1779) în primul semestru al anului 2020, domeniul construcții clădiri ocupă poziția a doua cu 118 accidentați (6,6% din totalul accidentaților), dar și a doua poziție în ceea ce privește numărul de accidentați mortal

 

Comunicat de presă

În decursul anului 2021, continuând linia anilor precedenți, Inspecția Muncii continuă acțiunile de constientizare, informare și control în domeniul construcțiilor. Asta în condițiile în care, dintre sectoarele economiei naționale în care au fost înregistrate cele mai multe accidente de muncă (1779) în primul semestru al anului 2020, domeniul construcții clădiri ocupă poziția a doua cu 118 accidentați (6,6% din totalul accidentaților), dar și a doua poziție în ceea ce privește numărul de accidentați mortal - 11 accidentați mortal (23,1% din totalul accidentaților mortal). Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate și gravitatea acestora, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița consideră că se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în șantierele temporare și mobile. Astfel, pe parcursul anului trecut s-au desfășurat mai multe acțiuni de control în cele 61 de societăți ce au desfășurat activități în domeniul construcțiilor în șantierele deschise, în județul Dâmbovița, iar anul acesta continuă acțiunile de control dar și de conștientizare atât în rândul angajatorilor, cât și a angajaților, asupra importanței respectării normelor de protecție a muncii. Cele mai frecvente deficiențe întâlnite în urma controalelor efectuate în anul 2020 sunt următoarele: -echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecție colectivă, fără balustradele solide, fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălțime. -lucrătorii nu utilizează echipamentele individuale de protecție corespunzătoare; -instruiri incomplete în domeniul securității și sănătății pentru lucrători; -platforme de lucru și scări ale schelelor dimensionate și construite necorespunzător; -în șantiere nu există „Planul propriu de securitate și sănătate”, care trebuie completat și adaptat în funcție de evoluția lucrărilor.

Lixandru Marius

Inspector ȘefComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Finalizarea proiectului "Dezvoltarea AngiMetal Impex SRL prin extinderea capacității de prestare a serviciilor de recuperarea materialelor reciclabile sortate pe piața internă și internațională"
Activează-ți viitorul! Pariază pe educație!
"Sindicatele sunt de acord ca salariile să nu mai fie la mâna primarului"
Amenzi de 81.000 lei aplicate de ITM Dâmbovița
Doar doi fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul Usturoiul!
DSVSA, în controale pentru siguranța alimentară
Număr relativ constant de salariați în județul Dâmbovița
"Cum recuperează statul român datoria pe care o are COS Târgoviște?"
Exporturile și importurile, în picaj!
APIA Dâmbovița, cu ochii pe cererile pentru motorinăPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Când, acum 80 de ani, ostașii țării au retrecut Prutul... (I)

În zorii zilei de 22 iunie 1941 România a intrat în războiul mondial. În cel de-al doilea al secolului XX. Sau, după unii istorici, în „ultima parte”/ secondo tempo a Marelui Război din 1914-1918. O „parte a doua” (1939-1945) a unui apocaliptic abator uman.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale