Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.11.2022 00:18

Ieri, la Târgoviște, pentru preoții din toate protoieriile eparhiei, s-a desfășurat...


A A

Conferința pastoral-misionară

Conferința pastoral-misionară

Preoții din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-au întrunit, joi, 17 noiembrie 2022, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Sala „Independența” din Târgoviște, în cadrul Conferinței Pastoral-Misionare din cea de a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. La acest eveniment eparhial au luat parte, alături de preoții din Eparhie,  Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat, în cuvântul său de deschidere, importanța sfințeniei pentru viața de credință și pentru misiunea pastorală a Ortodoxiei universale, accentuând înnoirea spirituală, teologică și doctrinară pe care sfinții isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, au realizat-o în istoria Bisericii. Înaltul Ierarh a îndemnat la continuarea rugăciunilor pentru pace în lume și mai ales în Europa, unde conflictul din apropierea granițelor țării noastre produce încă destul de multă suferință și distrugere.

Pr. conf. univ. dr. Alexandru Arion, slujitor al Parohiei Dărmănești I, a susținut referatul principal al conferinței, iar Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute, slujitor al Parohiei Săcuieni și Pr. asist. univ. dr. Florin Vârlan, slujitor al Parohiei Șuța Seacă, au susținut celelalte două referate. Precizăm că toți referenții sunt cadre didactice ale  Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște.

După dezbaterile referitoare la tema conferinței, ce au concentrat atenția clericilor de la toate protoieriile,  au avut loc comunicări din partea Centrului eparhial cu privire la îmbunătățirea activității misionare de la parohii și la rezolvarea unor teme pastorale curente.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

IPS Nifon: „Tinerii sunt primăvara Bisericii, speranța ei plină de încredere și bucurie”
Două Olimpiade Naționale la Târgoviște
„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024
Peste 32.000 de elevi primesc burse școlare
Salonul Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”
"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale