Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.11.2022 00:18

Ieri, la Târgoviște, pentru preoții din toate protoieriile eparhiei, s-a desfășurat...


A A

Conferința pastoral-misionară

Conferința pastoral-misionară

Preoții din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-au întrunit, joi, 17 noiembrie 2022, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Sala „Independența” din Târgoviște, în cadrul Conferinței Pastoral-Misionare din cea de a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. La acest eveniment eparhial au luat parte, alături de preoții din Eparhie,  Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat, în cuvântul său de deschidere, importanța sfințeniei pentru viața de credință și pentru misiunea pastorală a Ortodoxiei universale, accentuând înnoirea spirituală, teologică și doctrinară pe care sfinții isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, au realizat-o în istoria Bisericii. Înaltul Ierarh a îndemnat la continuarea rugăciunilor pentru pace în lume și mai ales în Europa, unde conflictul din apropierea granițelor țării noastre produce încă destul de multă suferință și distrugere.

Pr. conf. univ. dr. Alexandru Arion, slujitor al Parohiei Dărmănești I, a susținut referatul principal al conferinței, iar Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute, slujitor al Parohiei Săcuieni și Pr. asist. univ. dr. Florin Vârlan, slujitor al Parohiei Șuța Seacă, au susținut celelalte două referate. Precizăm că toți referenții sunt cadre didactice ale  Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște.

După dezbaterile referitoare la tema conferinței, ce au concentrat atenția clericilor de la toate protoieriile,  au avut loc comunicări din partea Centrului eparhial cu privire la îmbunătățirea activității misionare de la parohii și la rezolvarea unor teme pastorale curente.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cornul și laptele, un program prea învechit?!
Desființarea specializării de învățător de la liceele pedagogice
IȘJ pregătește o evaluare pentru elevi
Sfinții Trei Ierarhi
„Resursa umană, 99% calificată în școlile din Dâmbovița”
Daruri oferite Centrului social de la Bucșani
Zaheu - model de pocăință
„Lucrările la examenul de Titularizare și Definitivat vor fi corectate digitalizat”
Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale
Cursuri pentru... profesoriPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale