Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.09.2021 00:11

În zona montană, necazurile se țin lanț


A A

Comuna Moroeni, învăluită de probleme

Comuna Moroeni, învăluită de probleme

Într-o conferință de presă susținută zilele trecute, Mihai Laurențiu Moraru, edilul comunei Moroeni a vorbit despre câteva dintre impedimentele cu care se confruntă localitatea pe care o reprezintă. Una dintre problemele administrației publice locale din Moroeni este lipsa terenurilor pentru extinderea locuințelor din satul Glod.

Primarul a declarat că în zona respectivă sunt foarte multe familii, iar numărul acestora este în continuă creștere. Astfel, lipsa de spațiu devine o problemă tot mai mare. Primăria a făcut mai multe demersuri pentru obținerea unor terenuri din apropiere, pentru a le oferi tinerilor pe Legea 15 suprafețe pentru a-și putea ridica locuințe, dar fără succes, în continuare se străduiesc să facă rost de spații.

,, Avem o problemă pe care sperăm ca anii viitori să o rezolvăm, aici mă refer la extinderea de locuințe a cetățenilor din satul Glod. Va trebui să facem demersuri pentru achiziționarea unui teren de către Primărie și ale oferi tinerilor pe Legea 15 anumite suprafețe de teren. Avem multe familii acolo, iar spațiul este mic”, a precizat edilul Mihai Laurențiu Moraru.

Acesta a mai vorbit și despre alte probleme cu care administrația locală din Moroeni se confruntă din greu. Una dintre ele ar fi să implementarea Planului Urbanistic General, dar până acum doar Consiliul Județean Dâmbovița a intrat în acest proiect, restul firmelor fiind probabil reținute din cauza zonei montane, unde lucrările de reabilitare și modernizare necesită cheltuieli mai mari.

,,Ne confruntăm cu mai multe probleme în comuna Moroeni, dar cu sprijinul autorităților județene, sperăm să le depășim. Împreună cu instituția Consiliului Județean se face un studiu de fezabilitate în dreptul Bisericii din satul Glod, Primăria Moroeni a dat terenul respectiv pentru a fi realizat un pod peste Pârâul Ialomicioara, un pod binevenit și poate cu finalitate cât mai rapidă al acestui obiectiv. Noi mai avem o asociere cu Consiliul Județean pe Planul Urbanistic General, este un PUG care a mai fost o dată pe SICAP, nu ne-a luat nimeni din cauza valorii. Acum, procentul Consiliului Județean Dâmbovița este de a asigura 80% din acest PUG, urmând ca 20% din bugetul propriu să finanțăm realizarea Planului Urbanistic General”, a mai punctat edilul din Moroeni.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi proiecte pentru fluidizarea traficului rutier
„România trebuie să se scuture odată”
P.U.Z. - “INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN - DEZMEMBRARE
Plăți în avans pentru cererile unice ale fermierilor
Sindicaliștii, rezervați privind dezghețarea salariilor în 2022
Proiectul eficientizării energiei electrice în instituțiile publice
Sindicaliștii Automecanica demontează scandalul tancurilor românești
Extinderea rețelei de gaze, undă verde la finanțare!
439 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Proiectul noului Stadion Municipal, susținut la Ministerul Dezvoltării!
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)

Să amintim eroica ediția a 53-a – nu este o vorbă în vânt, chiar a fost eroică! – desfășurată în plină pandemie de COVID-19, când, pentru că restricțiile erau draconice, festivalul era cât pe-aci să-și întrerupă numărătoarea, ceea ce ar fi putut duce chiar la amânarea sa sine die. Și dacă s-ar fi petrecut așa ceva, ar fi fost unii invidioși păguboși care ar fi... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale