Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.05.2022 00:20

Editorial


A A

Clujul, India și Mircea Eliade (II)

Clujul, India și Mircea Eliade (II)

Dacă putem totul într-un posibil parteneriat UE-India, e important de la început să acționăm ca membru UE. Să înțelegem că orice program bilateral în domeniul educațional poate să aibă avantaje enorme la nivelul statelor. Dacă sunt burse guvernamentale pentru tinerii indieni pentru a studia în UE, aceștia pot învață mecanismul instituțional european și la Cluj sau pot să studieze comunicarea guvernamentală și la București.

România are o experiență în astfel de abordări, cazul studenților moldoveni este mai vizibil, dar să nu uităm că încă înainte de Revoluție amfiteatrele românești erau deja pline de studenți greci sau arabi veniți la Facultatea de Medicină. De data aceasta însă trebuie o abordare internațională, cu programe în limba engleză. Nu putem avea povestea cu anul pregătitor, în România, pentru a învață limba română.

Clujul universitar are un potențial enorm și un semnal pe această direcție poate să prindă rapid atât la nivelul politic românesc, dar și pe palierul european. Important este să existe un program bilateral educațional în care tinerii indieni să beneficieze de studii în Europa.

Să nu uităm și reciprocitatea, mulți români ar dori să calce pe urmele lui Mircea Eliade pentru a descoperi cultura indianã la ea acasă. Chiar și o idee, de ce sã nu lansãm aceastã cooperare și sã numim programul dupã numele marelui scriitor român?

 

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului
Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)
Succes, ANAF!
În România, din păcate, nimic nu se leagă...
Gata! Ne organizăm? (II)
Gata! Ne organizăm? (I)
„Minciuna stă cu regele la masă...”
Podul de piatră s-a dărâmat...
Ratificarea tratatelor europene
Strănutul (german) și răceala (europeană)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale