Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.05.2021 00:09

Președintele AJF Dâmbovița


A A

Ciprian Prisăcaru, în vizită la Federația Regională de Fotbal din Málaga

Ciprian Prisăcaru, în vizită la Federația Regională de Fotbal din Málaga

❚ Federația condusă de José González Carmona numără 29.000 de jucători legitimați și 1.300 de echipe participante, în cele 58 de competiții de fotbal masculin și feminin pe care le organizează ❚ Săptămânal, transmite aproximativ 30 de meciuri în direct, printr-o televiziune proprie (RFAF TV), cu mai multe canale. Un alt element de interes îl reprezintă o aplicație mobilă (Matchapp), cu ajutorul căreia se propagă informația despre toate activitățile federației ❚ Președintele Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița a fost invitat la un meci de promovare în Tercera (Liga 3), UD. Torre del Mar – Begijar C.F., impresionant pe toate planurile ❚ „A fost un bun prilej de a descoperi formatul organizațional al fotbalului dintr-o țară campioană mondială și europeană. Toate se dezvoltă într-un mediu dominat de normalitate, cu respectarea regulilor și dorința de a construi corect”, a transmis Ciprian Prisăcaru

 

COSTIN MIHAI


Málaga se numără printre cele opt provincii ale Andaluziei și cuprinde 1.683.000 de locuitori. Málaga este un oraș portuar în sudul Spaniei, care populează renumita Costa del Sol, la Marea Mediterană. Aici s-au născut mari personalități ale lumii, precum renumitul pictor Pablo Picasso, cunoscutul actor Antonio Banderas sau legendarul căpitan al lui Real Madrid, Fernando Hierro. Sportul rege este foarte bine reprezentat în această provincie, dovadă că Federația Regională de Fotbal din Málaga numără 29.000 de jucători legitimați și 1.300 de echipe participante, în cele 58 de competiții de fotbal masculin și feminin pe care le organizează. Federație vizitată de președintele Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, oficialiile de gazdă fiind asigurate de omologul José González Carmona, președintele RFAF Málaga.

„Am descoperit o cultură fotbalistică impresionantă, cu o organizare impecabilă”

„A fost un bun prilej de a descoperi formatul organizațional al fotbalului dintr-o țară campioană mondială și europeană. Am descoperit o cultură fotbalistică impresionantă, cu o organizare impecabilă, infrastructură puternic dezvoltată și puternic susținută de autoritățile locale. Toate se dezvoltă întrun mediu dominat de normalitate, cu respectarea regulilor și dorința de a construi corect. Aceștia sunt și principalii vectori de dezvoltare și, nu întâmplător, fotbalul spaniol și echipele naționale și de club sunt la nivelul pe care îl știm. Nu în ultimul rând, ei pun mare accent pe marketing, lucrează cu specialiști, și fiecare își respectă munca pe care o depune în acest sistem. Totul este așezat corect, metodic, iar rezultatele sunt pe măsură”, sunt concluziile președintelui Ciprian Prisăcaru, impresionat de nivelul la care își desfășoară activitatea o structură fotbalistică din Spania, asemănătoare ca nivel competițional Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița.

Televiziune proprie, aplicație mobilă, marketing performant

Sistemul de organizare fotbalistică în Spania este unul extrem de complex și acoperă toate regiunile în mod echidistant. Federația Regională de Fotbal din Málaga are trei ligi la nivel de seniori, cu un sistem de promovare/retrogradare interactiv, iar oganigrama este una asemănătoare cu o organizație modernă. Săptămânal, transmite aproximativ 30 de meciuri în direct, printr-o televiziune proprie (RFAF TV), cu mai multe canale. Un alt element de interes îl reprezintă o aplicație mobilă (Matchapp), cu ajutorul căreia se propagă informația despre toate activitățile federației din sudul Andaluziei, cea mai populată unitate federativă a Spaniei. RFAF Málaga dezvoltă colaborări pe proiecte concrete cu primăriile municipiilor din regiune și cu autoritățile publice regionale, mai ales pentru proiecte de incluziune socială, caritabile și pentru categoriile sociale cu nevoi speciale. Finanțarea se face în proporție de 50% de către Federația Spaniolă de Fotbal, restul finanțării provenind din licențieri, sancțiuni, taxe de înscriere, cotizații de membru etc.

Invitație la un meci de promovare în Liga 3

Președintele Ciprian Prisăcaru a fost invitat la un meci de promovare în Tercera (Liga 3), UD. Torre del Mar – Begijar C.F., impresionant pe toate planurile. „Civilizație, bucurie, disciplină. Am asistat la un joc de un nivel excelent, cu un arbitraj pe măsură și o atmosferă dominată de fair-play. Ar putea fi oricând un exemplu de bună normalitate pentru orice competiție. Ca și la noi, oficialii și jucătorii au făcut teste rapide. A fost un schimb benefic de informații, o experiență câștigată și niște idei pe care le vom adapta și pe care vom încerca să le implementăm și în fotbalul dâmbovițean”. mulțumim pentru amabilitate domnule președinte Carmona! Felicitari pentru munca pe care o depuneți!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale