Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.05.2022 00:09

Din nou emoții


A A

Chindia dă prima bătălie pentru supraviețuire

Chindia dă prima bătălie pentru supraviețuire

* Manșa tur se va juca mâine, de la ora 15.30, pe stadionul echipei ilfovene Concordia Chiajna

 

Ediția 2021/2022 a Ligii 1 se apropie de final. Se cunosc echipele direct retrogradate, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, dar și formația care a câștigat competiția, CFR Cluj ajungând la al cincilea trofeu consecutiv. Au mai rămas de stabilit doar echipele care vor merge în preliminariile cupelor europene, dar și cele care evolua pe prima scenă fotbalistică a țării, în urma barajelor pentru menținere/promovare în Liga 1. Dinamo București se va lupta cu Universitatea Cluj, iar Chindia Târgoviște va înfrunta Concordia Chiajna. Manșa tur se va juca mâine, de la ora 15.30, pe stadionul echipei ilfovene. Meciul va fi transmis în direct de Orange Sport, Digi Sport și Prima Sport.

Chindia este favorită 

Formația pregătită de Emil Săndoi a încheiat sezonul pe locul 13, cu 26 de puncte, și a ajuns astfel la barajul pentru menținere/promovare în prima ligă. În ultimul joc, echipa târgovișteană a învins cu 3-0 pe Gaz Metan Mediaș. De partea cealaltă, Concordia a încheiat campionatul ligii secunde pe locul 5, cu 44 de puncte, și a ajuns să lupte pentru promovare, doar pentru că CSA Steaua București nu a avut dreptul să joace barajul. În ultima partidă, echipa pregătită de Ianis Zicu a trecut de Universitatea Cluj cu 1-0. Ținând cont de faptul că este echipa de primă ligă, Chindia Târgoviște pornește drept favorită în acest baraj.

Al treilea baraj 

Pentru Chindia Târgoviște acesta este al treilea baraj la care participă. La primul a atacat promovarea din postura de echipă din Liga a 2-a, dar a pierdut „dubla” cu FC Voluntari, după loviturile de departajare. Apoi, la primul sezon în Liga 1, echipa târgovișteană a fost nevoită să joace pentru menținerea în eșalonul de elită al fotbalului românesc cu CS Mioveni și a reușit să se impună. Pentru Concordia Chiajna aceasta este prima „dublă” de acest gen pe care o susține.

Săndoi: „Trebuie să ne adaptăm” 

Săndoi a spus că și-ar fi dorit ca echipa pe care o pregătește să se salveze direct și că este nevoie de multă seriozitate pentru a trece cu bine de barajul cu Chiajna. „Este o urmă de regret că încă nu am terminat campionatul cu celelalte echipe. Dacă stăm să ne gândim, după terminarea sezonului regular aveam 8 puncte peste locurile de baraj, dar s-au înjumătățit și au rămas doar 4. Dacă punem la socoteală punctele neînjumătățite, am fi fost într-o poziție favorabilă în clasament. Asta e, trebuie să ne adaptăm, suntem obișnuiți, am mai jucat baraje și aici trebuie să abordăm meciurile cu seriozitate. Sunt convins că orice echipă dispută barajul, chiar dacă e de ligă inferioară, își dorește și face tot ce e posibil să câștige. Ne dorim să demonstrăm că avem în spate mai multe campionate de prima ligă. Am jucat campionate în Liga 1, care cred că ne-au motivat și din punct de vedere individual, și din punct de vedere colectiv și să demonstrăm asta pe teren. Trebuie să marcăm neapărat”.

 

 

Cosmin Sava



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale