Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.03.2023 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (I)

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (I)

De mai bine de 20 ani urmăresc cu mare atenție adaptarea presei europene la tehnologia contemporană. Pe lângă libertatea de exprimare, există un subiect care crește în intensitate în ultima perioadã. Vorbim tot mai mult despre monetizarea business-ului media în contextul diversificării surselor de venit, majoritatea adaptându-se la inovația apărută în ultimii ani.

ChatGPT are deja un impact enorm la nivel societal, așa cum, la vremea lor, am fost impresionați de Wikipedia sau de căutările pe Google. Vorbim mult despre Inteligența Artificială, cu toate că puțini conștientizează că utilizãm anumite tehnologii AI de mai bine de 10 ani. Ca să dau doar un exemplu notoriu, Google Translate folosește algoritme AI pentru traducerea instantanee a textelor în diverse limbi.

Producerea de conținut este un subiect fascinant, interesant de abordat și dintr-un unghi comunicațional, nu doar din cel tehnic. Întreaga dimensiune a Inteligenței Artificiale se bazează pe trei blocuri clare. Vorbim în primul rând de bazele de date și indexarea lor în diverse matrice, pentru a da „semnale” către receptori adaptați. Avem apoi, și aici e pratic miezul tehnologic, algoritmul, adică mai pe înțelesul tuturor, un program care instruiește cum trebuie să se navigheze în baza de date respectivă pentru a extrage o informație clară.

Ultima parte este legată de interfață, adică este forma de prezentare, fie text, grafic, voce, imagine sau video. Chiar și varintele lingvistice sunt forme de prezentare, având în vedere că limba engleză este pivotul în astfel de inovații tehnologice.

 

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)
Alarmă la granițele României
Victoria electorală în Dâmbovița
Despre rezultatul alegerilor europene
Cum a evoluat reprezentarea României la Bruxelles în ultimii 5 ani?
Miza alegerilor europene: Belgia vs România
Cele mai influente persoane în politica de sănătate
Dacă Ucraina cade, piere o lume. Și România!
Cu cine votăm duminică?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale