Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.12.2018 00:19

Editorial


A A

Centenarul vrajbei noastre…

Centenarul vrajbei noastre…

GEORGE COANDĂ


…s-a întâmplat să fie, tot acest an, care ar fi trebuit să fie unul de bine pentru toți românii. A fost să fie, din păcate, unul al urii înfiorătoare. Și a culminat cu ședința solemnă de miercuri, 28 noiembrie a.c., a Camerelor reunite ale Parlamentului Patriei. M-am uitat cu atenție mărită, am ascultat tot cu mare luare aminte discursurile slobozite sub cupola acestui forum național și, sincer, mi-a venit să arunc pe fereastră televizorul. M-am gândit, însă, că n-are nicio vină, că ăia care apar pe sticlă sunt irevocabil mari vinovați și absurzi manipulatori ai opiniei publice. Și știu, ca bătrân jurnalist, că am dreptate. Herr Iohannis a pus gaz pe focul dezbinării, așa că încercarea de a drege busuiocul la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii, la protocolul oficial aniversar, n-a salvat obrazul președintelui. Iar și mai dihai dezbinarea și ura au culminat chiar pe 1 decembrie, la Centenarul Marii Uniri, chiar dacă pe podiumul de la Arcul de Triumf, conducerea superioară a statului a fost aliniată, de ochii lumii, umăr lângă umăr: Klaus Werner Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, s-a răzgândit în ultima clipă, a dat fuga la paradă și bine a făcut, și Viorica Dăncilă. Deci, au tremurat împreună pe un ger de crăpau pietrele, dar măcar au salvat aparențele. Atât și nimic mai mult. Pentru că, dup-aia, s-au răzlețit pe unde au apucat, herr Klaus la Alba-Iulia, oricum, acolo trebuia să se deplaseze, dar și ăilalți și ailaltă ar fi fost de bun simț să fie prezenți în Cetatea Marii Uniri. N-a fost să fie – doamna premier la Focșani, Călin și Liviu nu mă îndoiesc, s-au dus fix la domiciliu, așezându-se înfrigurați la gura sobei. Au jucat, cum zis-am, aparența împăcării. Câțiva haștagiști tefeliști, anemici, au dat cu huo de-a surda paradele, și de la București, și de la Alba-Iulia, și de la Focșani, alea televizate integral au luat maul suflării românești – tot o aparență, din păcate – dar halucinanta vrajbă, patologică, a „soțietății” noastre continuă. Mă doare inima s-o spun: da, a fost Centenarul unei nenorocite vrajbe.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Miliardele târgoviștenilor, în coșul eșecului
Anchetează cineva asasinarea SC Termica SA?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale