Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.10.2021 00:14

Cuvântul care zidește


A A

Când avem Același Tată...

Avem o relație specială cu dușmanii noștri. Ne urmăresc îndeaproape, ne vânează fiecare slăbiciune, râd la fiecare gafă și reușesc să ne construiască imaginea hâdă a unor oameni nefrecventabili. Pasiunea pe care reușim să o stârnim în sufletele lor ar fi demnă de o cauză mai bună. Insomniile provocate acestor fideli urmăritori dau naștere celor mai năstrușnice povești. Zâmbim cu amar atunci când aflăm, într-un final, de câte lucruri suntem în stare. Din perspectiva acestora, ar trebui să fim condamnați/supuși, pe loc, oprobriului public, uitării și, de ce nu, chiar morții.

Suntem invitați să îi iubim pe vrăjmașii noștri, să dăm cu împrumut fără să ne așteptăm la restituirea lui, să facem bine celor care ne fac rău. Avem de-a face, deci, cu o ierarhie inversată, contrară practicii obișnuite a urii permanente, a dobânzii atotputernice și a corecției imediate aplicate celor care ne-au nedreptățit. Calitatea de fiu al Celui Preaînalt se dovedește a fi un pisc imposibil de atins hoții și răufăcătorii incurabili. Și, cu toate acestea, e singura soluție viabilă pentru nenumăratele blocaje în care ne irosim bucuria de a fi oameni cu adevărat.

A fi buni cu cei nemulțumitori și răi este rămâne singura cale de a ne asemăna cu El. A privi cu seninătate travaliul fără de sfârșit al dușmanului constituie șansa de a ne menține intactă propria umanitate. A pierde câștigând, a ierta iubind, a face bine tuturor, fără a avea vreo așteptare. Suntem la o bătaie de inimă distanță față de cei care, le place sau nu, vor rămâne frații noștri pentru că avem Același Tată.

 

Pr. Alin Plesa, Parohia Gura Ocniței

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Proiect de relocare a Grădiniței nr 2
Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale