Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.07.2021 00:12


A A

Calamitățile dau de furcă Direcției Agricole Dâmbovița

Calamitățile dau de furcă Direcției Agricole Dâmbovița

❚ ,,Avem procese verbale de constatare pe patru localități și mai avem încă patru în derulare” ❚ ,,Avem pe Răcari cea mai mare suprafață, în jur de 1200 ha, avem și pe Tărtășești culturi calamitate, azi (n.n. ieri) comisia este la Finta și la Bilciurești”

 

VIOLETA STANCIU


Aproximativ zece localități din județul Dâmbovița au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme care au avut loc în ultima perioadă de timp! Ploile torențiale și grindina au provocat distrugeri destul de mari fermierilor din mai multe localități care s-au trezit cu recoltele distruse. La Direcția Agricolă Dâmbovița se centralizează în momentul de față procesele verbale de constatare a calamităților... ,,Avem procese verbale de constatare pe patru localități și mai avem încă patru în derulare. În localitățile respective cam toate culturile sunt afectate de precipitațiile abundente și grindină... Avem pe Răcari cea mai mare suprafață, în jur de 1200 ha, avem și pe Tărtășești culturi calamitate, azi (n.n. ieri) comisia este la Finta și la Bilciurești, în tot cazul sunt până în zece localități afectate de aceste fenomene meteorologice. Procentul de calamitate, stabilit de comisie, a fost în jur de 40% - 50% în unele localități, iar în altele a fost de 70% - 80% și chiar 100% pe 40 ha la Tărtășești. Deocamdată s-a făcut o constatare, nu putem vorbi la momentul acesta de un ajutor financiar. Fiind societăți, fermierii îți pot scădea în contabilitate cheltuielile efectuate până la această dată. Vom vedea dacă va exista și un sprijin pentru cei cu pierderi mai mari, de peste 30%”, ne-a declarat ieri directorul executiv al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Caracterizări – acuze fără fond
Ample proteste la nivel județean și național
Pensionarii de la sate, „campionii” împrumuturilor
Peste 75.000 lei oferiți de Biserică
Două cazuri de COVID-19 confirmate în școli
Căruțaș mort în accident rutier la Bucșani
Investiții importante în infrastructura târgovișteană
Controverse pe construcția unui hotel de cinci stele în zona Peștera-Padina
Găești - acțiune stradală pentru siguranța elevilor
Serviciul de Ambulanță din Dâmbovița, din nou pe „jar”
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale