Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.11.2020 00:18

În această săptămână, în ședința de Guvern, a fost adoptat...


A A

Cadrul legislativ pentru preluarea la stat a COS Târgoviște

Cadrul legislativ pentru preluarea la stat a COS Târgoviște

❚ „Nu mai permitem distrugerea activelor industriale, nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, cum este COS Târgoviște. De ce să nu spunem, acolo practic investitorul și-a bătut joc de activele companiei”

 

VIOLETA STANCIU


Salariații Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, care de aproape un an de zile stau în șomaj tehnic, pot răsufla ușurați! În ședința de guvern din această săptămână, respectiv de miercuri, 18 noiembrie 2020, a fost aprobată modificarea OUG 60/2019 care finalizează modificarea cadrului legislativ necesar preluării COS Târgoviște de către statul român. Pe acest subiect, ministrul Economiei, Virgil Popescu a avut o intervenție în ședința de guvern care a pecetluit soarta COS Târgoviște. ,,O altă ordonanță aprobată astăzi (n.n. miercuri, 18 noiembrie), care a fost adoptată săptămâna trecută în primă lectură... este vorba de modificările la Ordonanța 60. Practic extindem obiectul legislativ al ordonanței 60, de la active funcționale energetice la active funcționale industriale. Practic permitem Guvernului, Ministerului Economiei ca în baza unor analize să putem interveni și să nu mai permitem vânzarea ca fiare vechi a activelor funcționale industriale. Este o gură de aer, o gură de oxigen pe care o dăm economiei românești în sensul că nu mai permitem distrugerea activelor industriale, nu mai permitem distrugerea unor companii vitale cum este COS Târgoviște. De ce să nu spunem, acolo practic investitorul și-a bătut joc de activele companiei. În urma aprobării acestei ordonanței vom putea să intervenim să luăm activele funcționale industriale, în contul activelor pe care acea companie le are către ANAF și să le reintroducem în circuitul economic. Practic prin aprobrea acestei ordonanțe, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, nu mai putem vorbi că economia românească va fi tăiată, o parte din ea, la fier vechi. Ba din contră... va fi repusă în circuitul economic, evident prin dare în plată, prin proceduri legislative transparente”, a declarat în ședința de Guvern de miercuri, 18 noiembrie, ministrul Economiei, Virgil Popescu.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

LA 105 ani de la Marea unire (II)
Noi proiecte pe fonduri europene așteaptă startul
Soluții pentru modernizarea DN 71 Târgoviște - Sinaia
Avertisment privind achizițiile online de animale vii și produse alimentare
„România nu are o strategie a industriei de Apărare”
La 105 ani de la Marea Unire (I)
Modernizare energetică la Târgoviște
Târgoviștea strălucește din nou în luminițele sărbătorilor de iarnă
Drumul județean DJ 712 A Runcu - Râu Alb, aproape gata
Sărbătorile de iarnă, cu forțele de ordine în stradă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

LA 105 ani de la Marea unire (II)

România fiind parte a Uniunii Europene, cu o parte întru „suveranitatea comunitară”, dictându-i-se și interele sultanatului bruxellez, riscă ca din STAT UNITAR, INDEPENDENT ȘI SUVERAN să-și schimbe statusul într-unul de regiune cu unele teritorii… dăruite, la ordin, euroregiunilor vecine. Nu mi-am propus să înspăimânt pe nimeni.

Atrag atenția și, așa cum am mai făcut-o,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale