Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.06.2024 00:17

De la 1 iunie 2024,


A A

Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%

Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%

Guvernanții s-au ținut de cuvânt în privința majorărilor salariale promise profesorilor! De la 1 iunie 2024, cadrele didactice trebuie să mai primească o majorare salarială de 7%, iar personalul auxiliar și nedidactic  de 5,5%. Președintele Sindicatului Liber Independent (SLI), Marius Popescu ne-a declarat  ieri că acum toată lumea așteaptă apariția legii salarizării bugetarilor, despre care momentan nu se cunoaște mai nimic, dar sunt informații sunt că se lucrează la ea.

„Majorările în învățământ au venit. De la 1 iunie 2024 trebuie să mai crească iar cu încă 7%, conform ordonanței care face referire la acest aspect, 7 % raportat la nivelul lunii decembrie 2023. Toată lumea beneficiază de această creștere, dar cu procente diferite, 7 % este pentru cadrele didactice, iar pentru personalul auxiliar și nedidactic  este 5,5%. Guvernanții s-au ținut de cuvânt în privința majorărilor promise profesorilor. Urmează ca până la finele anului  să apară în spațiul public legea salarizării care este foarte importantă pentru toți bugetarii, nu neapărat pentru noi. Avem informații, pe surse, că se lucrează la ea și că până la finele anului trebuie cumva finalizată”, a declarat liderul de sindicat din învățământul dâmbovițean, prof. Marius Popescu.

Acesta este optimist că noua lege a salarizării va fi mai  favorabilă cadrelor didactice, față de precedenta. „Dacă se respectă niște principii de bază ale legii și aici mă refer la raportul dintre coeficientul 1 și coeficientul 12 maxim, care este al președintelui, se pare că vom fi situați cumva într-o poziție mai favorabilă față de legea 153, legea actuală a salarizării unde eram situați, noi cei din învățământ, cumva la subsolul clasamentului. Așteptăm să vedem exact realitatea pentru că zvonurile, mai ales  în an electoral, sunt multe și nu putem da crezare tuturor”, a declarat președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Astăzi are loc Examenul Național pentru Definitivare
Licee dâmbovițene, rezultate de top la Evaluarea Națională
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale