Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.10.2021 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Bulina roșie (II)

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus însă realități crunte, iar problema frontierelor este din nou de actualitate. Normal, nu doar românii au simțit această constrângere, frontiera olandezo-belgiană fiind închisă anul trecut, ceea ce nu întâmplase nici măcar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Doresc însă să anticipez un posibil scenariu catastrofă pentru români. Procentul de vaccinare la nivelul fiecărei țări va conta în curând foarte structurat și usturător. Probabil, la sfârșitul anului vom avea o statistică a celor 27 țări UE. Dacă o țară are imunizarea de turmă peste 70% este considerată țară sigură, iar cetățenii săi pot să circule unde vor ei, iar dacă ai sub 40%... vă las pe dumneavoastră să ghiciți… Ce putem face acum pentru a nu ajunge iar o țară izolată? Cum se zice în fotbal, de data aceasta suntem la mâna noastră, fără  a depinde de alte jocuri… Avem echipa România care are soluții pentru un astfel de meci crucial ?

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Încrederea într-un Guvern (II)
Încrederea într-un Guvern (I)
Un moment de răscruce politică
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (II)
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (I)
O trăim și pe-asta: bulgarii ne aprind becurile (!?)
Taxa pe lux...
Al cincilea val letal...
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Acum ori niciodată…
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale