Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.04.2021 00:19

Editorial


A A

Biden, cu oiștea-n gardul lui Putin. Kremlinul își vede de treabă (II)

Biden, cu oiștea-n gardul lui Putin. Kremlinul își vede de treabă (II)

GEORGE COANDĂ


Astfel, „criminalul” (killer) Putin a înconjurat Ucraina cu un înspăimântător „cerc de foc” din care curând - așa sau va plăti, după zicerea amenințătoare a lui Joe Robinette, prețul (a ce, că nici el nu știe prea bine!?) – ataca în iureș pe trei direcții strategice: Donbass – Lugans (zonă majoritar rusofonă pe care este posibil s-o integreze Federației Ruse); dinspre „portavionul” Crimeea amenințând chiar Kievul; și din Transnistria, ținta fiind Odessa și sud-vestul Ucrainei, Moscova urmărind reînvierea Novorossia și reînstăpânirea la Gurile Dunării, ceea ce, pentru România, și, implicit, pentru flancul danubiano-pontic al NATO/UE, ar fi ca un pumn în plex. Și ce vedem? Păi, am văzut – spectacolul de forță – cum Kremlinul și-a adus din Marea Caspică niște nave de război în Marea Neagră pe Volga și pe Don, iar US Navy și-a trimis în Pontus Euxin, rând pe rând, distrugătoare de ultima generație, adevărate fortărețe maritime, ale Flotei a 6-a din Mediterană, scopul fiind să producă spaime la Moscova. Vladimir Putin dixit însă: „Să stea departe de Crimeea pentru binele lor!” Între timp Washingtonul a retras din drumul spre Marea Neagră câteva distrugătoare, Moscova însă nu s-a sfiit a face o demonstrație de forță desfășurând un amplu exercițiu de luptă cu întreaga flotă militară de la Sevastopol pe aproape de apele teritoriale românești. Asistăm, deci, la un joc de-a șoarecele și pisica. Care va fi finalul jocului? Un final, deocamdată, nu va fi, chiar dacă Joe Robinette Biden, cum am spus, a zgâriat cu oiștea gardul lui Putin. Nu-și vor da cu rachetele-n cap unul altuia. Dar ce ne rezervă viitorul jocului geopolitic amintit ceva mai înainte între NATO și Rusia este, până una-alta, în ceață. Ceva sigur, totuși, știm: „Măreața Rusie” nu- și va domoli pornirea imperial țaristă de a transforma Comunitatea Statelor Independente (CSI) - făcătură a lui Boris Elțân – în ceea ce a fost odinioară, teritorial geografic, URSS. Pentru România, deci, perspectiva nu este deloc roză: reîntregirea Patriei în est se amână sine die, căci, nici Washingtonul, și nici Bruxellesul sau Berlinul nu au de gând să irite – cum a prevenit cândva un ilustru om de stat de prin Occident – Moscova. Așa că nu este sănătos să cădem cu credulitate-n plasă, când, reiterez, chiriașul de la Casa Albă dă cu oiștea-n zidul „vechiului Kremlin”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale