Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2022 00:15

Fenomen îngrijorător, semnalat din Dâmbovița:


A A

Bibliotecarii migrează spre funcționari publici

Bibliotecarii migrează spre funcționari publici

În 11 localități din județul Dâmbovița, bibliotecile publice nu mai funcționează. Unul dintre motivele care au dus la această situație este migrarea bibliotecarilor către primării. Mulți aleg această opțiune din cauza salariului mai avantajos. În cadrul unei conferințe de presă susținute recent la sediul filialei Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, managerul instituției, Agnes Terezia Erich, a declarat că migrarea bibliotecarilor spre primării devine o problemă care ia amploare la nivel național.

Legea bibliotecii se află acum la cabinetul parlamentarului Ionuț Vulpescu, nu se știe când va intra în vigoare, dar cu siguranță ar ajuta la reducerea numărului de localități care nu au nicio bibliotecă. Exisă și exemple pozitive, a mai dezvăluit managerul Agnes Terezia Erich. Gura Ocniței are două filiale de bibliotecă și biblioteca comunală.

„Există o problemă la nivel județean, dar și național în ceea ce privește bibliotecarii. Mulți dintre aceștia migrează spre primării. Motivul este pentru că salariile sunt mai mari. Din acest motiv, foarte multe biblioteci ajung să se închidă. Încercăm pe toate căile să-i facem pe primari să conștientizeze rolul important al bibliotecii și faptul că biblioteca l-ar putea ajuta chiar și pe primar în activitatea lui. Este o instituție care oferă vizibilitate. Avem și exemple pozitive, Gura Ocniței, care are două filiale, pe lângă biblioteca comunală. În acest moment, legea bibliotecii este la cabinetul domnului Ionuț Vulpescu. Ne punem de acord la nivelul Comisiilor Naționale al bibliotecilor de tehnică legislativă” , a transmis managerul Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale