Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.12.2021 00:20

Editorial


A A

Avem „un guvern de largă concentrare democratică”...

Avem „un guvern de largă concentrare democratică”...

...dacă n-ar fi să fiu acuzat de nostalgie comunistă pentru că, mă rog, așa s-a numit, și a rămas în istorie, guvernul dr. Petru Groza din 6 martie 1945, instalat la putere din vrerea „tătucului”, generalisim, Iosif Visarionovici Stalin. De astă dată, un guvern de coaliție, care cam aduce a unul „de largă concentrare democratică”, își va ocupa locurile în Palatul Victoria tot din vrerea cuiva, deci a președintelui actual al patriei, concetățeanul Klaus Werner Iohannis.

Dar dincolo de această comparație istorică, pe care o puteți lua și ca glumă, trebuie precizat că, după cum a negociat, există un învingător cert, și acesta este PSD. Și dacă este s-o spunem p-aia dreaptă, ieșind pe primul loc în alegerile parlamentare, PSD ar fi trebuit să dea de la bun început guvernul. Însă, știți vorba aia, târziu nu este niciodată. Și cum, după dezastrul produs de „guvernul meu”, au mai rămas trei ani până la alegerile din 2024, guvernul „comandat” de generalul... în civil Nicolae Ciucă are de făcut un efort titanic de a aduna cioburile speranței sparte a românilor și de a pune pe linia de plutire România.

Cu trei condiții esențiale: să nu fie măcinat de orgolii și dihonii lăuntrice de partid, un rol de moderator înțelept avându-l generalul premier, chiar, la nevoie, introducând „disciplina guvernamentală”. Klaus Werner Iohannis să-l lase să guverneze fără a mai căuta elefanți în Palatul Victoria; să reziste, cu stoicism și eroism patriotic, la pretențiile dăunătoare națiunii române ale dictatorilor de la Bruxelles.

N.B. Cred că pentru orice român cu mintea întreagă este de neînțeles ieșirea în piață a scandalagiilor iraționali tefelisto-#rezist. O ieșire acum clar manipulată, fie de useriștii alungați din Palatul Victoria și de oengeurile înfeudate multinaționalelor, și care este o atitudine glonț anti-românească. Jandarmeria este în drept, în numele poporului român, să reinstaureze ordinea publică. Democrația nu este soră bună cu isteria.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crima de depopulare a României de români...
România în calea crivățului siberian
„Profesorul de fericire”
Fără „Unire-n cuget și-n simțiri”, România este pierdută
Facturiada
Criza și liderii adevărați (II)
Criza și liderii adevărați (I)
Tragică lecția kazahă...
Tragică lecția kazahă...
Eminescu. Și punctum


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale