Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.11.2021 00:17

Direcția Agricolă Dâmbovița eliberează avizele pentru înstrăinarea terenurilor!


A A

Arendașii... cu ochii pe terenurile agricole

Arendașii... cu ochii pe terenurile agricole

*„Zilnic se eliberează avize de vânzare, iar majoritatea terenurilor care sunt scoase la vânzare sunt cumpărate de către societățile care exploateză terenuri în zonă”

 

La nivelul județului Dâmbovița se constată o activitate constantă de vânzare a terenurilor agricole, iar cumpărătorii sunt de regulă arendașii, respectiv asociațiile agricole care activează pe raza localităților. Înstrăinarea acestor terenuri nu se poate face fără avizul Direcției Agricole Dâmbovița, care eliberează  zilnic astfel de documente. Partea bună a lucrurilor este că în acest fel se ajunge la comasarea rapidă a terenurilor agricole, ceea ce face ca și exploatarea lor să fie mult mai ușoară și eficientă.   

„Terenurile scoase la vânzare sunt cumpărate de societăți care exploateză terenuri”

,,Încă se mai vând și se mai cumpără terenuri agricole în județul Dâmbovița... Am observat că zilnic se eliberează avize de vânzare, iar majoritatea terenurilor care sunt scoase la vânzare sunt cumpărate de către societățile care exploateză terenuri în zonă... Ideea este că, într-adevăr, prin această regulă de vânzare, cu dreptul de preemțiune, terenurile se duc spre comasare către cei care le administrează deja. Contractele de arendă se întocmesc la primărie, deci administrațiile locale dețin evidența contractelor de arendă... la nivel de localitate. Avem și noi, la Direcția Agricolă Dâmbovița, o situație, pe fiecare localitate, cu societățile respective, pentru că vin și la noi... Sunt zile în care eliberăm 2-3 avize de vânzare, sunt zile cu un singur aviz, dar și zile cu mai multe avize eliberate. Media este de 2-3 avize pe zi”, ne-a declarat ing. Viorel Cigăran, directorul Direcției Agricole Dâmbovița.

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Patru investiții vor fi finalizate și inaugurate în acest an!
507 locuri de muncă disponibile
"Cum am ajuns la peste 100.000 de lei profit doar cu un mic bar." - Povestea lui Ion Dumitru din Tg. Jiu
„Instanțele sunt sufocate de dosare legate de salarizarea bugetarilor”
Încasări bune la taxe și impozite
Proiectul rețelei de gaze, în ceață!
Întreruperi energia electrică
Noi proiecte pe zona de mobilitate urbană!
6700 de carnete de muncă neridicate zac în arhive
Vaccinarea antigripală a căzut pe un plan secund!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crima de depopulare a României de români...

...continuă cu o halucinantă frenezie. Și, din păcate, suntem martorii muți, noi, românii, a unei Apocalipse românești. A avut dreptate, cândva, poeta Ana Blandiana: suntem un popor vegetal. Dar chiar n-aș vrea să dau o sentință, apropo de această stare de a fi, apropo de propria soartă, precum Petre Țuțea. Pentru că, atunci, ar însemna să ne pierdem orice speranță de a ne salva și a dăinui pe... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale